ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 6:06:13π.μ.

banner468x60

01
Μαρτίου

Παιδί που ροχαλίζει: Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Το ροχαλητό στα παιδιά είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά τις περιόδους που έχουν ίωση και είναι μπουκωμένα.

Όταν όμως εκτός από το ροχαλητό και την αναπνοή με ανοιχτό στόμα, παρουσιάζουν καθημερινές άπνοιες στον ύπνο τους, δηλαδή σταματά το ροχαλητό και η αναπνοή για αρκετά δευτερόλεπτα, πρέπει να συμβουλευθείτε γιατρό, καθώς αυτό κρύβει κινδύνους για τη σωματική και πνευματική τους υγεία.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας σουηδικής έρευνας (Sahlgrenska Academy), πολλοί γονείς παιδιών που ροχαλίζουν δεν έχουν επίγνωση των πιθανών κινδύνων που συνδέονται με το συχνό ροχαλητό στα παιδιά.

 

Έρευνα στο σουηδικό πληθυσμό που μελέτησε την εμφάνιση ροχαλητού και άπνοιας ύπνου σε 1.300 παιδιά ηλικίας 0-11 ετών, ανακάλυψε ότι περίπου το 5% των παιδιών που εξετάστηκαν ροχάλιζαν αρκετές φορές την εβδομάδα. Παρά το έντονο ροχαλητό, μόνο περίπου το ένα τρίτο των παιδιών που ροχάλιζαν αναζήτησαν ιατρική βοήθεια για το πρόβλημά τους.

 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά με επίμονο ροχαλητό, συχνά έχουν μειωμένη ποιότητα ζωής. Συγκεκριμένα, τα παιδιά με άπνοια ύπνου, είναι κουρασμένα μέσα στην ημέρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες, βρέχουν το κρεβάτι τους ή έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη.

 

Η έρευνα δείχνει πως υπάρχει μικρή επίγνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων των διαταραχών αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου στην υγεία των παιδιών και ότι οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί.

 

Ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πώς λαμβάνουν πληροφορίες οι γονείς για την πάθηση και πώς μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 76 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα