ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:41:22μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
12
Ιουνίου

Παλάμες που ιδρώνουν: Τι μπορεί να φταίει

Η υπερβολική εφίδρωση, γνωστή στον ιατρικό χώρο ως υπεριδρωσία, εμφανίζεται πολύ συχνά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στις παλάμες,

στα πέλματα και στις μασχάλες, ακόμη κι αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολύ υψηλή.


Οι συνηθέστερες αιτίες της ξαφνικής υπεριδρωσίας είναι το έντονο στρες ή το άγχος (π.χ. πριν από μια συνέντευξη για δουλειά ή μια παρουσίαση μπροστά σε κοινό), ενώ μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα που παίρνουν αντικαταθλιπτικά.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έντονη εφίδρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή ανθιδρωτικού ή και με ενέσεις μπότοξ. Αν το πρόβλημα επιμένει ή η υπεριδρωσία είναι γενικευμένη σε όλο το σώμα, φάρμακα όπως η γλυκοπυρρολάτη μπλοκάρουν τις χημικές διεργασίες που πυροδοτούν την εφίδρωση.


Αν η εφίδρωση στις παλάμες συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, μπορεί να οφείλεται σε υπερθυρεοειδισμό (ταχυπαλμία, αυξημένη όρεξη), διαβήτη (υπερβολική δίψα, θολή όραση), εμμηνόπαυση (ακανόνιστη περίοδος, πεσμένη λίμπιντο) ή και λέμφωμα (ανεξήγητη απώλεια βάρους). Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η επίσκεψη στον γιατρό ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του προβλήματος.

 

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 289 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα