ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 7:43:49μ.μ.

banner468x60

26
Ιουνίου

Ποια καθημερινή συνήθεια σάς προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) στους άντρες.


Επειδή η ασθένεια δεν δίνει συμπτώματα στα πρώτα στάδια, η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική.
Τα καλά νέα για να προλάβετε τον καρκίνο του προστάτη αφορούν μια καθημερινή συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων.


Πρόκειται φυσικά για τον καφέ, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μπορεί να συμβάλλει θετικά στην πρόληψη.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα καφέ, εμφανίζουν και μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιθετικούς όγκους του προστάτη. Μάλιστα, έξι ή περισσότερες κούπες καφές την ημέρα μειώνουν τη σχέση αυτή κατά 60%.


Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ιατρικά δεδομένα 50.000 ανδρών για μια μεγάλη περίοδο, από το 1986 έως το 2006. Διαπίστωσαν ότι οφέλη από τον καφέ εμφανίζονταν και στους άνδρες που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες: ο κίνδυνος ανάπτυξης προχωρημένης νόσου ήταν περίπου 20% χαμηλότερος για όσους έπιναν μία ως τρεις κούπες την ημέρα και 25% χαμηλότερος για όσους κατανάλωναν τέσσερις με πέντε κούπες.


Βέβαια, οι ερευνητές έσπευσαν να επισημάνουν ότι πρόκειται για μια πρώτη καταγραφή και ότι χρειάζονται νέες έρευνες.

 

 

πηγή: onemed.gr

Διαβάστηκε 63 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα