ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:39:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
31
Ιουλίου

Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει η δίψα

Το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος,

απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, προστατεύει από την αφυδάτωση και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.


Όταν διψάτε, το σώμα σας στέλνει σήμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει επαρκή αποθέματα νερού.


Εκτός από τα φυσικά αίτια που μπορεί να προκαλούν δίψα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, η σωματική άσκηση ή η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να υποκρύπτει και μια σειρά από σοβαρές παθήσεις.


Διαβήτης


Η δίψα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του διαβήτη, μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Άλλα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια ή αύξηση βάρους, τραυματισμοί που θεραπεύονται αργά και συχνή ούρηση.


Αφυδάτωση


H δίψα είναι ένα σύμπτωμα αφυδάτωσης. Το στόμα μπορεί να είναι ξηρό και κολλώδες και να έχετε μειωμένη ούρηση. Μπορεί επίσης να έχετε πονοκέφαλο και ξηροδερμία. Σε περίπτωση σοβαρής αφυδάτωσης το άτομο μπορεί να παρουσιάσει ακόμη και απώλεια συνείδησης.


Παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος


Τα υγρά του σώματος μπορεί να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, λόγω ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε δίψα.


Άποιος διαβήτης


Είναι μία ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Ο ασθενής έχει πολυουρία γιατί αφυδατώνεται γρήγορα και κατά συνέπεια έντονη δίψα.


Κακή διατροφή


Η δίψα μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή σας. Όσοι τρώνε πικάντικα ή αλμυρά τρόφιμα μπορούν να έχουν αίσθημα δίψας πιο συχνά από ό, τι εκείνοι που καταναλώνουν άλλα τρόφιμα. Επίσης ασθένειες που προκαλούν διάρροια και ναυτία είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να αυξήσει τη δίψα. Ο καφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα της δίψας. Τέλος ορισμένα φάρμακα, κυρίως αντιχολινεργικά ή φαινοθειαζίνες, επίσης να προκαλέσουν δίψα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 92 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα