ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:37:00μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
05
Ιουλίου

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι γυναίκες από τα 12 ως τα 90

Από τη στιγμή που θα μπει στην εφηβεία έως τα βαθιά της γεράματα, μια γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί τακτικά μια σειρά από εξετάσεις προκειμένου να θωρακίσει την υγεία της.


Έχουμε την κακή συνήθεια να πηγαίνουμε στο γιατρό όταν πια μια ενόχληση έχει γίνει σημαντική και όταν οι ανησυχίες μας έχουν διογκωθεί, όμως η τακτική αυτή είναι λανθασμένη. Πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις προληπτικά, ώστε να εξασφαλίσουμε πως η υγεία μας δεν θα επιδεινωθεί.


Δείτε ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει μια γυναίκα ανά ηλικία.


Ηλικία 12-18


Από την ηλικία των 12 περίπου ετών, ένα κορίτσι μπαίνει σταδιακά στην εφηβεία και εμφανίζει την πρώτη έμμηνο ρύση. Εάν καθυστερούν σημαντικά τα πλέον χαρακτηριστικά σημάδια της εφηβείας –ανάπτυξη στήθους ως τα 13, πρώτη περίοδος ως τα 15– ο γιατρός πρέπει να εξετάσει τις πιθανές αιτίες της καθυστέρησης.


Επίσης, είναι απαραίτητες οι τακτικές οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις, αλλά και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί. Οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινά νωρίς και ο εμβολιασμός για τον ιό HPV, στελέχη του οποίου ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πριν να έχουν οι νεαρές κοπέλες τις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές.


Ηλικία 18-24


Πρόκειται για μια περίοδο που οι περισσότερες κοπέλες είναι σεξουαλικά ενεργές, οπότε πρέπει να κάνουν εξετάσεις για συνήθη σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η εξέταση για τα χλαμύδια, για παράδειγμα, είναι αρκετά απλή και η λοίμωξη μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα αμέσως μόλις ανιχνευθεί.


Ηλικία 25-39


Σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αυτοεξέταση, καθώς η γυναίκα γνωρίζει ήδη καλά το σώμα της και είναι σε θέση να εντοπίσει ανησυχητικές μεταβολές. Ενδεικτικά, η αυτοεξέταση του μαστού είναι ένα από τα σημαντικότερα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω.


Το τεστ Παπ είναι επίσης απαραίτητο, ενώ παράλληλα ο γιατρός θα πρέπει να ελέγχει βασικούς δείκτες, όπως η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα του σιδήρου και η ορμονική λειτουργία, καθώς στις ηλικίες αυτές αρκετές γυναίκες ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους παιδί.

 


Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Ηλικία 40-60


Σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ξεκινούν να εμφανίζονται οι πρώτες σημαντικές «απειλές» για την υγεία. Έτσι, οι γυναίκες πρέπει να ελέγχουν τακτικά την πίεσή τους, τα επίπεδα του σακχάρου τους, την οστική τους πυκνότητα και τα επίπεδα της χοληστερόλης τους.


Από την ηλικία των 50 πρέπει επίσης η γυναίκα να αρχίσει να κάνει μαστογραφία.


Ηλικία 60+


Όσο περνούν τα χρόνια, η επιδείνωση της υγείας είναι ως ένα βαθμό αναπόφευκτη. Απαραίτητες εξετάσεις για τις μεγαλύτερες γυναίκες είναι ο οφθαλμολογικός έλεγχος προς αναζήτηση ενδείξεων καταρράκτη ή γλαυκώματος, αλλά και η κολονοσκόπηση προς εξέταση της κατάστασης του εντέρου. Ανάλογα με το ατομικό ιατρικό ιστορικό της γυναίκας, πιθανώς να χρειαστεί επίσης προληπτική εξέταση για την οστεοπόρωση.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα