ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021 - 10:09:22π.μ.

banner468x60

28
Ιουλίου

Ποιες τροφές ευνοούν την εκδήλωση καρκίνου του εντέρου

Μία μελέτη που είχε δημοσιευτεί στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Πρόληψης του Καρκίνου» (EJCR) είναι η πρώτη που εξετάζει ποιοι διατροφικοί παράγοντες τροφοδοτούν την ανάπτυξη όγκων στο έντερο.


Η πλειοψηφία των ατόμων γνωρίζει ότι η υπερκατανάλωση κρέατος και επεξεργασμένων προϊόντων του, όπως τα αλλαντικά, το μπέικον και τα λουκάνικα, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.


Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη μεγαλώνει τη λίστα, προσθέτοντας και άλλες εξαιρετικά δημοφιλείς τροφές.


Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει ότι η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά, όπως τα μπισκότα και τα κέικ, μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου.


Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι καταναλώνουν πολλά «σνακ υψηλής ενέργειας», δηλαδή σνακ με πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, όπως γλυκά, σοκολάτες, κέικ και καραμέλες, διατρέχουν κατά 18% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου.


Η υπερκατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη επίσης αύξανε τον κίνδυνο εκδηλώσεως της νόσου (κατά 12%), το ίδιο και η υπερκατανάλωση λευκού, τηγανητού ψαριού. Το τελευταίο εύρημα μπορεί να μοιάζει απρόσμενο, αλλά οι ερευνητές το αποδίδουν στον ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος του ψαριού.


Τα ευρήματα παρέμειναν αναλλοίωτα, ακόμη και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ' όψιν την παχυσαρκία και την καθιστική ζωή, δύο τεκμηριωμένους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από νέες μελέτες.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 78 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα