ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:33:12μ.μ.
29
Μαρτίου

Πώς μπορείτε να απαλλαχθείτε οριστικά από τις αλλεργίες

Η ριζική θεραπεία των αλλεργιών ονομάζεται ανοσοθεραπεία ή απευαισθητοποίηση.

Ουσιαστικά, ο ασθενής εκτίθεται τακτικά σε μικρές, προοδευτικά αυξανόμενες δόσεις από το αλλεργιογόνο που προκαλεί αντίδραση στον οργανισμό του.

 

Στόχος είναι να συνηθίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα το αλλεργιογόνο και σταδιακά να μειωθεί η αλλεργική αντίδραση, μέχρι να γίνει μηδενική (ανοσολογική ανοχή). Η διαδικασία αυτή γίνεται με δύο τρόπους. Η πρώτη επιλογή είναι οι υποδόριες ενέσεις, που γίνονται μία φορά την εβδομάδα τους πρώτους μήνες και μία φορά τον μήνα στη συνέχεια.

 

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρεται σε υπογλώσσιες σταγόνες, που δίνονται αρχικά σε καθημερινή βάση. Η ανοσοθεραπεία διαρκεί 3-5 χρόνια, ενώ κατά το διάστημα αυτό τα συμπτώματα είναι εμφανώς μειωμένα.

 

Βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

 

1) Αν έχουμε ρινίτιδα και υποβληθούμε σε ανοσοθεραπεία, μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξουμε άσθμα.

 

2) Περιορίζεται η πιθανότητα να αναπτύξουμε αλλεργία και σε άλλα αλλεργιογόνα στο μέλλον.

 

3) Όταν ολοκληρωθεί η ανοσοθεραπεία, το θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει χρόνια ή και για πάντα. Επιπλέον, όσον αφορά τις εγκύους, αν βρίσκονται σε ανοσοθεραπεία συντήρησης, η οποία προχωρά καλά, δεν χρειάζεται να τη διακόψουν ούτε κατά την ευαίσθητη περίοδο του πρώτου τριμήνου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 270 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα