ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:15:48μ.μ.
18
Ιουλίου

Προειδοποίηση από τα CDC: Ο κορονοϊός γίνεται «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Ανησυχία από την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

 

O κορονοϊός θα γίνει η «πανδημία των ανεμβολίαστων» προειδοποίησε την Παρασκευή (16/7) η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

 

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, οι μολύνσεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι από τον κορονοϊό αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι πάνω από το 97% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σε ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το usnews.com.

 

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Αυτό εξελίσσεται σε πανδημία των μη εμβολιασμένων. Βλέπουμε ξέσπασμα κρουσμάτων σε μέρη της χώρας που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, επειδή τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν κίνδυνο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι σε καλή κατάσταση» τόνισε η κ. Βαλένσκι.

 

«Καθώς η πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, πιθανότατα θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αύξηση των περιπτώσεων [COVID-19] τις επόμενες εβδομάδες με αυτές τις περιπτώσεις να συγκεντρώνονται σε κοινότητες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε ο Τζεφ Ζίεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία.

 

«Οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το σύνολο των νοσηλευομένων και των θανάτων», τόνισε.

 

Η αναζωπύρωση συνδέεται με την παραλλαγή Delta, αφού αυτό το στέλεχος του νέου κορονοϊού ευθύνεται για πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων.

 

Ο στόχος που είχε θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να εμβολιαστεί μέχρι τις 4 Ιουλίου το 70% των ενηλίκων, δεν έχει επιτευχθεί. Μέχρι σήμερα, δέκα ημέρες αργότερα μετά την καταληκτική ημερομηνία, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 67,9%.

 

Σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, όπως στο Μισούρι, το Άρκανσο και τη Λουιζιάνα, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι ακόμη χαμηλό. Αυτές οι Πολιτείες αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την αναζωπύρωση.

 

Οι αρχές επισημαίνουν πάντως ότι το 80% των ατόμων άνω των 65 ετών, δηλαδή οι πιο ευάλωτοι, έχουν εμβολιαστεί και κατά συνέπεια θα αποφευχθούν οι σοβαρές νοσηλείες και οι θάνατοι.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα