ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:12:35μ.μ.
13
Φεβρουαρίου

Προστατευτείτε από το Αλτσχάιμερ τρώγοντας

Η διατροφή φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πλήθος ερευνών έχουν δείξει ότι το οξειδωτικό στρες και η συσσώρευση ελεύθερων ριζών εμπλέκονται στην παθοφυσιολογία της νόσου. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει επίσης συσχετισμούς μεταξύ των γνωστικών ικανοτήτων και των επιπέδων συγκέντρωσης του φολικού οξέος και κάποιων βιταμινών, όπως η Β12 και η Β6.

 

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μια συγκεκριμένη διατροφική προσέγγιση μπορεί να έχει βάση στη μάχη ενάντια στη συγκεκριμένη νόσο.

 

Το εύρημα αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι η τακτική πρόσληψη συγκεκριμένων ουσιών μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην πρόληψη ορισμένων από τις αρχικές λειτουργικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο που έχει προσβληθεί από τη νόσο.

 

Ερευνητές του Institute of Physiology και της Czech Academy of Sciences έφτιαξαν διατροφές με βάση τα ιχθυέλαια και στόχο την επιβράδυνση της εξέλιξης και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.

 

Ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή με βάση τα ιχθυέλαια για 3 εβδομάδες, εμφάνισαν επιβράδυνση της εξέλιξης των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Alzheimer Research.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα