ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 2:16:59μ.μ.

banner468x60

03
Φεβρουαρίου

Σε πόσο χρόνο επουλώνεται ένα κάταγμα

Το κάταγμα είναι το σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου και τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα τραύματος.

Σπανιότερα μπορεί να είναι αποτέλεσμα οστεοπόρωσης ή ανώμαλου σχηματισμού του οστού από συγγενείς ασθένειες στη γέννηση, όπως η ατελής οστεογένεση.

 

Η πώρωση ενός κατάγματος, δηλαδή ο μηχανισμός επούλωσης των οστών ύστερα από τη θραύση τους, διαρκεί από έναν έως εννέα μήνες.

 

Στα παιδιά η πώρωση των καταγμάτων γίνεται γρήγορα, ενώ στους ηλικιωμένους καθυστερεί.


Σε σχεδόν όλα τα κατάγματα, μετά την πρώτη φάση της επούλωσης, που είναι η ανάπτυξη του ινοχόνδριου πώρου, το άτομο μπορεί να κινείται με δυσκολία.

 

Για την καλύτερη επούλωση των καταγμάτων χρησιμοποιούνται μέθοδοι εξωτερικής συγκράτησης (γύψινοι επίδεσμοι και εξωτερικές οστεοσυνθέσεις) ή εσωτερικής συγκράτησης (οστεοσύνθεση με μεταλλικά εμφυτεύματα, βίδες, πλάκες και ενδομυελικούς ήλους), που αφαιρούνται συνήθως μετά την πώρωση του κατάγματος.

 

Η διαφορά της επούλωσης των καταγμάτων από την επούλωση των τραυμάτων στο σώμα είναι ότι στα οστά επιτυγχάνεται η αποκατάσταση του οστού στην αρχική σχεδόν μορφή του, ενώ στην επούλωση των λοιπών ιστών η τραυματισμένη περιοχή αντικαθίσταται από έναν υποβαθμισμένο ινώδη ιστό (τη γνωστή μας ουλή).

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα