ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 9:16:33π.μ.
25
Μαΐου

Τέσσερα σημάδια ότι το σώμα σου είναι επικίνδυνα αφυδατωμένο

Η άνοδος της θερμοκρασίας, η άσκηση και η εφίδρωση είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση στον οργανισμό σας.

Η παρατεταμένα μέτρια αφυδάτωση ή η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να αποβούν επιζήμιες για την υγεία σας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία των νεφρών.

 

Ακόμη και αν δεν αντιλαμβάνεστε τη δίψα στο στόμα σας, υπάρχουν και άλλα σημάδια ότι ο οργανισμός σας είναι σοβαρά αφυδατωμένος.


Αύξηση των καρδιακών παλμών

 

Οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν με την ένταση, ενώ σ’ αυτό συμβάλλει και η άσκηση ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν διαπιστώσετε ωστόσο ότι οι παλμοί της καρδιά σας είναι 15-20 περισσότεροι από το φυσιολογικό, είναι πιθανό να πρόκειται για σημάδι αφυδάτωσης. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος με αποτέλεσμα να χτυπά πιο γρήγορα.


Ορθοστατική υπόταση

 

Το αίμα δεν φθάνει στο κεφάλι σας αρκετά γρήγορα, καθώς αλλάζετε θέση (από καθιστή σε όρθια ή το αντίστροφο). Εάν νιώθετε ζάλη ενώ γυμνάζεστε ή όταν αλλάζετε θέση, είναι πιθανό να πάσχετε από αφυδάτωση.


Χαλαρό δέρμα

 

Όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος και πατήσετε το δέρμα σας, οι πτυχές του επανέρχονται αμέσως στην αρχική τους κατάσταση. Όταν υπάρχει μέτρια έως σοβαρή αφυδάτωση, αργούν να επανέλθουν. Δοκιμάστε να τσιμπήσετε το δέρμα σας για 2 έως 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια δείτε την αντίδρασή του. Αν αργεί να ανακάμψει, είστε επικίνδυνα αφυδατωμένοι.


Δυσοσμία ούρων

 

Η έντονη μυρωδιά των ούρων δεν είναι καλό σημάδι και προειδοποιεί για αφυδάτωση. Το γεγονός βέβαια ότι πηγαίνετε στην τουαλέτα, σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη υγρά στον οργανισμό σας, καθώς στη σοβαρή αφυδάτωση η παραγωγή ούρων μειώνεται δραματικά. Για να αποφύγετε αυτό το στάδιο πρέπει να ενισχύσετε την πρόσληψη υγρών το συντομότερο δυνατόν.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα