ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:58:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Μαΐου

Τι μπορείτε να κάνετε αν σας πιάσει λουμπάγκο

Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης αναφέρεται συνήθως ως οσφυαλγία, αλλά το απότομο “πιάσιμο” που πολλές φορές μας κρατάει σχεδόν ακίνητους με έντονους πόνους είναι περισσότερο γνωστό ως λουμπάγκο. Τις περισσότερες φορές το λουμπάγκο αποκαθίσταται μετά από μερικές εβδομάδες, αλλά άλλες φορές μπορεί να σας ταλαιπωρήσει και περισσότερο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν σας πιάσει λουμπάγκο:

 

-Συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας σχετικά με το είδους και σε τι ποσότητα παυσίπονα μπορείτε να πάρετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα καθώς και μυοχαλαρωτικά απαλύνουν τον πόνο με τον καλύτερο τρόπο.

-Μείνετε δραστήριοι. Σίγουρα κάθε κίνηση που κάνετε σας ταλαιπωρεί, αλλά είναι καλό για την μέση σας να μην μείνετε ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι, αλλά προσπαθήστε να περπατάτε και να κάνετε όσες περισσότερες κινήσεις μπορείτε, πάντα με προσεκτικό τρόπο.

-Κρατήστε την περιοχή της μέσης ζεστή. Χρησιμοποιήστε ειδικές κρέμες με καψαϊκίνη και φροντίστε να είστε καλά ντυμένοι σε εκείνο το σημείο.

-Όταν κάθεστε ή ξαπλώνετε, φροντίστε να το κάνετε επάνω σε μία επίπεδη, σκληρή επιφάνεια, ή επάνω σε πιο σκληρό στρώμα στο κρεβάτι.

-Αποφύγετε να σηκώνετε βάρη και να κάθεστε σε πολύ χαμηλές καρέκλες.

 

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 434 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα