ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:33:14μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Δεκεμβρίου

Βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης των Ρευματικών Παθήσεων

Οι Ρευματικές Παθήσεις αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία αναπηρίας, είναι υπεύθυνες για το 60% των αναρρωτικών αδειών μακράς διαρκείας και οδηγούν εκτός εργασίας το 50% των ασθενών.

Περιλαμβάνονται ανάμεσα στα κύρια νοσήματα που επιβαρύνουν το κοινωνικοοικονομικό σύνολο. Λόγω της φύσης και της εξέλιξης των νοσημάτων αυτών και της επίδρασής τους στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πασχόντων, συνοδεύονται από υψηλές δαπάνες για το σύστημα υγείας, τον ασθενή αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Οι πάσχοντες υφίστανται δραματικές συνέπειες στην προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

 

Στις 29 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ (Μεσογείων 387, Αγ. Παρασκευή) από τις 09:30 μέχρι τις 18:30 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Forum των Stakeholders με θέμα: <<Βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης των Ρευματικών παθήσεων>>

 

Η διοργάνωση έγινε από το <<Εθνικό Συμβούλιο για τις Ρευματικές παθήσεις>> το οποίο αποτελείται από την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ενωση Ρευματολόγων Ελλάδος και τις Ενώσεις Ασθενών με Ρευματικές Παθήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά 100 άτομα μεταξύ των οποίων Θεσμικοί φορείς από ΕΟΦ, ΗΔΙΚΑ, ΚΕΠΑ, ΣΦΕΕ, Πανεπιστήμιο αλλά και Ρευματολόγοι, παιδορευματολόγοι, Φυσικοθεραπευτές Νοσηλευτές Ψυχολόγοι, Διαιτολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Δημοσιογράφοι.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρευματοπαθείς στην Ελλάδα και να προγραμματιστούν οι επόμενες δράσεις και να τεθούν στόχοι που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ρευματικές Παθήσεις. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την πρόσβαση στα φάρμακα, τα δικαιώματα και η φροντίδα των ασθενών καθώς και η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων.

 

Παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες υπαρχει σημαντική πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων, αναφέρθηκε ότι ένα απο τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς είναι η πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας και συνταγογράφησης ειδικά στην επαρχία.


Ολοι δε οι ομιλητές, κατέληξαν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστή ενημέρωση για τις Ρευματικές Παθήσεις , η οποία να ξεκινά από τα σχολεία, να ενισχυθεί η δράση των συλλόγων Ασθενών και κυρίως να υπάρχει αξιόπιστο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του Εθνικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των χρονίων αυτών παθήσεων που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς έλληνες .

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα