ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:07:12μ.μ.
25
Νοεμβρίου

Χοληστερίνη: το κυνήγι των μαγισσών - Άρθρο της Dr. Νικολέτας Κοḯνη

Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά, εμείς οι “Δυτικοί”, ότι η μαγεία ποτέ δεν υπήρξε. Χρειάστηκαν όμως να περάσουν αιώνες για να το κατανοήσουμε και τελικά να το αποδεχτούμε.

nikoletakoiniΣτην Ευρώπη του μεσαίωνα και της Παπικής εξουσίας ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στις κρεμάλες με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα για την πάταξη της μαγείας, δηλαδή για κάτι που ποτέ δεν υπήρξε. Εξυπηρετούσε όμως, πολιτικές και θρησκευτικές σκοπιμότητες.

 

Η μαγεία βασίζεται στην άγνοια ή την ημιμάθεια. Υπήρξαν φωνές μεμονωμένες και τότε, όπως του Φρίντριχ Σπέε (1631), που ενώ ο ίδιος συνόδευε πολλά άτομα στην πυρά, έγραφε παράλληλα ότι κατά την άποψη του κανείς δεν ήταν ένοχος. Έλεγε επίσης ότι εάν αυτό συνεχιζόταν, κάποια στιγμή η χώρα θα άδειαζε.

Και σήμερα όμως υπάρχουν μάγισσες, τις οποίες καταδιώκουμε, καταδικάζουμε και εκτελούμε στον βωμό σκοπιμοτήτων. Η πλάνη ή αλλιώς η Γκεμπελική τεχνική του να δημιουργείς πραγματικότητες, με την μέθοδο της μισής αλήθειας, είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες.

 


Χοληστερίνη, η σύγχρονη μάγισσα

 

Τα τελευταία 30 χρόνια, τα Καρδιολογικά προβλήματα βρίσκονται σε έξαρση. Αποτελούν δε, τη δεύτερη αιτία θανάτου στον δυτικό πολιτισμό. Όταν αυτά προκύπτουν, ξεκινά ένας φαύλος κύκλος αντιμετώπισης τους. Χορηγούνται φαρμακευτικές ουσίες, προτείνονται “Ειδικές δίαιτες”, έτσι ώστε να σκοτώσουν την σύγχρονη μάγισσα, που λέγεται Χοληστερίνη (Χοληστερόλη). Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τελευταία δέκα χρόνια, επίσημες οδηγίες από φορείς με ισχύ στον χώρο της υγείας, προτείνουν και έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και την ηλικία που κάποιοι προληπτικά θα πρέπει να λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα και αυτού του είδους τη διατροφή. Ταυτόχρονα, κατεβάζουν συνεχώς τα αποδεκτά επίπεδα της Χοληστερίνης (Χοληστερόλης) στον οργανισμό. Πάντοτε με πρόσχημα την διατήρηση της καλής υγείας. Εκατομμύρια άνθρωποι αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, έχοντας ή μη Καρδιολογικά προβλήματα, έτσι όπως ορίζουν οι “Πάπες” της εποχής μας.

 

Σήμερα υπάρχουν φωνές οι οποίες σταδιακά πληθαίνουν, που θεωρούν ότι πρόκειται για μια πλάνη. Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) είναι η σύγχρονη μάγισσα, που έχει ενοχοποιηθεί και καταδιώκεται ανελλιπώς. Μην τρώτε, γιατί αυτά που τρώτε έχουν Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) φωνάζουν.

 


Τι συμβαίνει πραγματικά;

 

Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) που προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα, είναι μόλις το 15%. Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), παράγεται κατά κύριο λόγο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια στερόλη, που βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα μας. Το 85% αυτής παράγεται, από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Εξυπηρετεί το φυσικό μηχανισμό κατασκευής και επιδιόρθωσης και συνδράμει στη φυσική ικανότητα που έχει το σώμα μας. Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) πολύ απλά επιδιορθώνει βλάβες, σε φλέβες και αρτηρίες, φροντίζοντας για την καλή τους λειτουργία.

 

Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) παράγεται στο Ήπαρ. Η παραγωγή της, είναι ανάλογη των βλαβών που πρέπει να επισκευαστούν. Οι βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν είναι τίποτα άλλο από Φλεγμονές.
Όταν η παραγωγή σε Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει ότι οι Φλεγμονές στο σώμα μας έχουν και αυτές αυξηθεί. Όσες περισσότερες Φλεγμονές, τόσο περισσότερη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) παράγει το Ήπαρ.

 

Επιπλέον, από τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), δημιουργούνται πληθώρα Ορμόνες. Όσο η παραγωγή των ορμονών μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και οι ενζυμικές αντιδράσεις φθίνουν, το Ήπαρ αναγκάζεται να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες Χοληστερίνης (Χοληστερόλης). Ο εγκέφαλος επίσης, έχει ως βασικό συστατικό του την Χοληστερίνη. Συγκεκριμένα η Μυελίνη, που καλύπτει κάθε νευρικό κύτταρο (νευρώνα). Η μνήμη μας εξαρτάται από αυτήν. Σύγχρονες έρευνες μάλιστα, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι τα πολύ χαμηλά επίπεδα Χοληστερίνης οδηγούν σε αυξημένη τελικά θνητότητα. Η μελέτη του 2011 AIM – HIGH, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, έδειξε ότι τα επιθυμητά για το κοινό, υψηλά επίπεδα της «καλής»Χοληστερίνης (HDL), δεν προστατεύουν έναντι των Καρδιακών νόσων. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), είναι το δομικό μόριο που βασίζεται το σώμα μας για να μπορεί να υπάρχει και όχι η μάγισσα.

 


Σαν τον μίτο της Αριάδνης

 

Μα πού είναι η άκρη του νήματος, στο κουβάρι που προκαλεί περισσότερη ζημιά από ότι καλό και πόσοι “αιώνες” πρέπει να περάσουν για να την ανακαλύψουμε;

 

Και εάν δεν είναι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων, τότε τι; …

 

Μα… οι Φλεγμονές. Οι Χρόνιες Φλεγμονές και η μείωση παραγωγής Ορμονών από τον ανθρώπινο σώμα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα ανωτέρω, είναι οι υπαίτιοι. Οι πραγματικές μάγισσες. Οι αιτίες των σύγχρονων προβλημάτων υγείας που συνεχώς αυξάνονται. Οι αυξανόμενες τιμές της Χοληστερίνης αποτελούν το δείκτη, ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας. Και όσο αποκλίνουμε από το φυσιολογικό, από αυτό που ο ανθρώπινος οργανισμός φτιάχτηκε, από την πρόσληψη τροφών που έχουν την σωστή θρεπτική, ποιοτική και ποσοτική αξία, τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν. Όσο το περιβάλλον που ζούμε αλλοιώνεται και ταυτόχρονα επιβαρύνεται, όσο συσσωρεύουμε ανεπάρκεια και Τοξικότητα, οι Φλεγμονές και η πρόωρη Γήρανση των κυττάρων μας, θα επιδεινώνεται.

 


Τι να κάνουμε

 

Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι η υγεία μας δεν είναι η απουσία της νόσου. Είναι η διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης και των προδιαγραφών, για τις οποίες το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε. Εάν θέλουμε Ιατρικά να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη μάστιγα των Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, πρέπει απλά να φροντίζουμε να διατηρούμε τη βέλτιστη κατάσταση του οργανισμού. Πρέπει να χρησιμοποιούμε εξετάσεις, που αφορούν στις τιμές που απεικονίζουν τις πραγματικές μάγισσες. Η καλή υγεία της καρδιάς μας, βρίσκεται σε συνάρτηση με την καλή υγεία του οργανισμού μας. Η μοναδική σύγχρονη Ιατρική Εξειδίκευση, που πλησιάζει την «Ολιστικήν» προσέγγιση του Ιπποκράτη και βλέπει σε επίπεδο κυττάρου, είναι η Λειτουργική Ιατρική. Η μόνη Ιατρική Εξειδίκευση η οποία διαθέτει γνώση και εμπειρία χιλιάδων ετών, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την αιχμή της σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα. Είναι η Ιατρική Προσέγγιση, που εξετάζει το σύνολο του οργανισμού και όχι το όργανο που πάσχει. Είναι η Ιατρική που χειρίζεται τις αιτίες και όχι το σύμπτωμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Νικολέτα Κοḯνη, M.D.

Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.

Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα