×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Οκτωβρίου

Απιστία: 5 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κατηγορία Ψυχολογία

Ως γνωστόν, ένα περιστατικό απιστίας συνεπάγεται σημαντική ψυχολογική και συναισθηματική επιβάρυνση και φέρνει σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης στο ζευγάρι.

Αν και δεν υπάρχει ένας κοινώς αποδεκτός ορισμός της απιστίας –για κάποιους αρκεί μια πονηρή σκέψη, ενώ για άλλους απαιτείται σωματική επαφή– υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν να αξιολογήσουμε την κατάσταση της σχέσης μας.


1. Αυξημένες «υποχρεώσεις»

Εάν ξαφνικά το έτερον ήμισυ πνίγεται στη δουλειά, πρέπει να πηγαίνει συχνά επαγγελματικά ταξίδια και να παρευρίσκεται καθημερινά σε πολύωρες συσκέψεις –ενώ αυτό δεν δικαιολογείται από τη θέση ή την πορεία της καριέρας του/της– τότε ίσως έχει βρει καινούριες «ασχολίες» που απαιτούν χρόνο. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή χτίζονται περίτεχνα σενάρια (δηλαδή ψέματα) και χρησιμοποιούνται ισχυρά (αν και αναληθή) επιχειρήματα για να δικαιολογηθεί η απουσία από το σπίτι.


2. Πολλά τηλεφωνήματα

Εάν ο/η σύντροφος απομακρύνεται συχνά από τον χώρο που βρίσκεστε για να απαντήσει σε ένα τηλεφώνημα –χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «δεν έχει καλό σήμα» ή «δεν ήθελα να σε ενοχλήσω»– αυτό αποτελεί σαφώς λόγο ανησυχίας.

 

3. Απόσταση (σωματική και συναισθηματική)

Εάν η σεξουαλική σας ζωή περνάει σοβαρή κρίση και ταυτόχρονα δεν νιώθετε ότι επικοινωνείτε με τον/την σύντροφό σας όπως πριν, τότε αυτή η απόσταση μπορεί να αποδίδεται στο τρίτο πρόσωπο που έχει μπει ανάμεσά σας.


4. Αλλαγές στην εμφάνιση

Ακούγεται κλισέ, αλλά πράγματι ένα άτομο που απατά έχει την τάση να «προδίδεται» με τη φροντίδα που δείχνει στον εαυτό του. Τα καινούρια ρούχα, η συχνή γυμναστική και η υπερβολική προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση είναι μερικά από τα κλασικά «συμπτώματα» ενός παράνομου δεσμού.


5. Σπόντες από γνωστούς και φίλους

Μην αγνοείτε τους υπαινιγμούς των φίλων και/ή των γνωστών σας. Ίσως γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εσάς και εάν σας νοιάζονται πραγματικά θα προσπαθήσουν να σας αφυπνίσουν, με λιγότερο ή περισσότερο εμφανή τρόπο.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)