ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:50:29μ.μ.
28
Μαΐου

Είστε εργασιομανείς - Δείτε από ποιες ψυχικές νόσους κινδυνεύετε

Κατηγορία Ψυχολογία

Προσπαθείτε να περιορίσετε τις άλλες δραστηριότητες για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη δουλειά σας, ελέγχετε διαρκώς τα email σας και στις διακοπές είστε «κολλημένοι» στο laptop.

Έχετε μεγάλες πιθανότητες να είστε εργασιομανείς, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες να επιβαρύνετε την ψυχική σας υγεία.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανέλυσε στοιχεία από 16.426 εργαζομένους, μέσης ηλικίας 37 ετών, το 7,8% εκ των οποίων ήσαν εργασιομανείς.

 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι αυτοί πληρούσαν με σχεδόν τριπλάσια συχνότητα τα διαγνωστικά κριτήρια πολλών ψυχικών διαταραχών.

 

Ειδικότερα:

 

-Το 32,7% των εργασιομανών πληρούσαν τα κριτήρια της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας, έναντι του 12,7% των μη-εργασιομανών εθελοντών.

 

-Το 25,6% των εργασιομανών πληρούσαν τα κριτήρια της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, έναντι του 8,7% των μη-εργασιομανών εθελοντών.

 

-Το 33,8% των εργασιομανών πληρούσαν τα κριτήρια της αγχώδους διαταραχής, έναντι του 11,9% των μη-εργασιομανών.

 

-Το 8,9% των εργασιομανών εθελοντών πληρούσαν τα κριτήρια της κατάθλιψης, έναντι του 2,6% των μη-εργασιομανών.

 

«Η υπερβολική εργασία μπορεί να αποτελεί ένδειξη βαθύτερων ψυχολογικών ή συναισθηματικών θεμάτων, αλλά παραμένει άγνωστο αν αυτό αντανακλά μια υποβόσκουσα γενετική επιρρέπεια, καθώς και αν η εργασιομανία οδηγεί στα νοσήματα της ψυχικής υγείας ή το αντίστροφο», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σεσίλια Σάου Αντρέασεν, από το Τμήμα Ψυχολογικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, στη Νορβηγία.

 

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLOS One», ενώ στην ανάλυση των στοιχείων της συμμετείχαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο Γέιλ, στις ΗΠΑ.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα