Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Απριλίου

Έρευνα: Μια στις δύο περιπτώσεις κατάθλιψης οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στα social media

Κατηγορία Ψυχολογία

Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν κυριαρχεί η ψευδαίσθηση, η επίδειξη και ο ναρκισσισμός μέσα από την εικονική πραγματικότητα των social media. Η υπερβολική έκθεση στα social media αυξάνει τις πιθανότητες της κατάθλιψης παγκοσμίως.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι θα τα απαρνηθούν. Οπως αναφέρει Λίνσεϊ Μπάρμπερ, αρχισυντάκτρια του τομέα της τεχνολογίας στο περιοδικό City, σχεδόν το 56% των καταθλίψεων οφείλεται στα social media και εξηγεί.

 

«Ολοι γνωρίζουμε ότι στο Instagram υπάρχουν αυτές οι απίστευτα όμορφες φωτογραφίες, τα υπέροχα κοκτέιλ, τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, οι τάσεις της μόδας και όλα εκείνα που δημιουργούν ψευδαισθήσεις αλλά δεν αποτρέπουν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαρκώς πως θα τα πετύχουν.

 

Ωστόσο για πολλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αιτία της κατάθλιψης. Νέες έρευνες έδειξαν πως επτά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, πάσχουν από κατάθλθιψη εξαιτίας της ζωής των φίλων τους όπως αυτή παρουσιάζεται στα social media αφού διαρκώς συγκρίνουν τη δική τους με αυτές.

 

Ο ίδιος αριθμός ανθρώπων ανέφερε πως αισθάνεται δυστυχισμένος που βλέπει τους φίλους του να ποστάρουν στο Facebook και να τουιτάρουν για την καλή καριέρα που έχουν, την υπέροχη οικογένεια και το ωραίο κορμί. Εξ’αυτών, ένα μεγάλο ποσοστό δεν δίστασε να παραδεχθεί πως συχνά ψάχνει να βρει πρωην συναδέλφους και πρώην ερωτικούς συντρόφους προκειμένου να συγκρίνει τις ζωές τους με τη δική του.

 

Καταλήγοντας, η Λίντσεϊ Μπάρμπερ αναφέρει πως πλέον οι ανθρώπινες σχέσεις μετρούνται ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν χρόνο μαζί του. Δεν κρύβει πάντως την ανησυχία πως δεν θα αργήσει να έρθει το τέλος της έκθεσης στα Social Media σε τόσο μεγάλο βαθμό.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 161 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)