ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:38:45π.μ.
26
Ιανουαρίου

Έρευνα: Το στρες μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι

Κατηγορία Ψυχολογία

Το άγχος μπορεί να σας κάνει νεότερους; Κι όμως!

Εάν μπορείτε να το τιθασεύσετε, τότε όποτε αισθάνεστε στρες, θα μπορείτε να κόβετε... χρόνια.


Υπάρχουν όμως και απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε την διαδικασία της γήρανσης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".  



Το στρες μπορεί πράγματι να μας κάνει να φαινόμαστε πιο νέοι, όπως επισημαίνουν δύο ειδικοί: η μία βιολόγος βραβευμένη με Νόμπελ, καθηγήτρια Ελίζα Έπελ και η άλλη, ψυχολόγος, καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν.



Όπως οι ίδιες επισημαίνουν, τα τελομερή προστατεύουν το DNA από το «ξέφτισμα» που το καθιστά ευάλωτο σε ασθένειες , όμως ακόμα και τα πολλά ζαχαρούχα ποτά μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία.



Για τους περισσότερους επιστήμονες , το στρες προκαλεί πρόωρη γήρανση και επιταχύνει την εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με την αύξηση της ηλικίας. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνονται τα τελομερή που είναι τμήματα του γενετικού κώδικα που βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων μας.



Το μήκος των τελομερών μειώνεται με κάθε διαίρεση των κυττάρων. Με την αύξηση της ηλικίας, το μήκος των τελομερών μειώνεται και επέρχεται το γήρας.



Ωστόσο, αν κάνει κανείς σύμμαχό του το άγχος, θα μπορέσει να...αποκτήσει μακριά τελομερή ( βρίσκονται στην "ουρά" των χρωμοσωμάτων). Κι αυτό γιατί τα τελομερή "ακούνε" τις σκέψεις μας. Αν κατακτήσουμε τις σκέψεις μας, μπορούμε να επιβραδύνουμε το ρολόι της γήρανσης. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα αγχωτικό γεγονός: μπορούμε να το δούμε ή ως μια πρόκληση ή ως μία απειλή.



Για παράδειγμα, πολλές από τις μητέρες ανάπηρων παιδιών έχουν μακριά τελομερή καθώς έχουν καταφέρει να μετατρέψουν μια προκλητική εμπειρία σε ευεργετικό στρες.



Εύκολες συμβουλές για να σε κάνει το άγχος... νεότερο  

 

1. Κάνε το στρες φίλο σου. Μην το φοβάσαι.
2. Μην διογκώνεις τα προβλήματα. Είναι τοξικό...
3. Τσάι και πρωινή γιόγκα . Γυμναστική με μέτρο ανά τακτά διαστήματα...Είναι περιττές οι υπερβολές .  
4. Τρίλεπτα διαλείμματα αναπνοών.
5. Υγιεινή διατροφή με μπρόκολο και μπιζελόσουπα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα