ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 4:08:42μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Δεκεμβρίου

Γιατί είναι σημαντική η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά

Κατηγορία Ψυχολογία

Η συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά.


Είναι το Α και το Ω για την πορεία της ζωής τους και την εξέλιξή τους.


Καταρχήν πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε τι σημαίνει, οπότε δεν μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να την αναπτύξει. Είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε πότε βιώνουμε εμείς ή κάποιος άλλος ένα συναίσθημα, να μπορούμε να το κατανομάζουμε και να το χειριζόμαστε με τρόπο αποτελεσματικό.


Πρόσφατες μελέτες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι τα παιδιά που δεν είχαν ανεπτυγμένη την συναισθηματική τους νοημοσύνη, παρουσίαζαν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τα άλλα παιδάκια. Δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να είναι «ανάπηρα συναισθηματικά» και να μην μπορούν να κάνουν σχέσεις. Είτε αυτές είναι ερωτικές είτε ακόμη και φιλικές.


Κάτι άλλο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι η συναισθηματική νοημοσύνη συνδέεται με την σχολική ετοιμότητα του παιδιού. Βασικές δεξιότητές του είναι απολύτως απαραίτητες για την παρακολούθηση της πρώτης τάξης δημοτικού. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο γονιός να επικοινωνεί με το παιδί του να εκφράζει τα συναισθήματά του και να τα κατανομάζει ώστε να γίνουν αντιληπτά από εκείνο. Τα συναισθηματικά κενά, θα του προκαλέσουν αργότερα προβλήματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα