ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:51:18μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Μαρτίου

Γιατί οι υποχόνδριοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν

Κατηγορία Ψυχολογία

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κάποιος την κατάσταση της υγείας του

αποτελεί κριτήριο ευζωίας και μακροζωίας.



Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.


Όπως επισημαίνουν μάλιστα, ενδεχομένως να αποτελεί καλύτερο κριτήριο μακροζωίας ακόμη και συγκριτικά με άλλους παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα, το κοινωνικό δίκτυο φίλων και η λήψη πολλών φαρμάκων.


Οι άνθρωποι που έχουν αρνητική οπτική της κατάστασης της υγείας τους και πιστεύουν ότι αρρωσταίνουν συχνά πράγματι τείνουν να αρρωσταίνουν συχνότερα σύμφωνα με τους ερευνητές.


Στη σχετική έρευνα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες (υγιείς ενήλικες) να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια εκτέθηκαν εσκεμμένα σε ιούς του κοινού κρυολογήματος.

 


Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που αξιολόγησαν την κατάσταση της υγείας τους ως καλή ή ικανοποιητική είχαν διπλάσιες πιθανότητες να κρυολογήσουν σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας τους ως άριστη.


Επομένως σύμφωνα με τους ερευνητές εκείνοι που ανησυχούν πολύ για την υγεία τους και πιστεύουν ότι δεν είναι και τόσο καλή φαίνεται ότι έχουν πιο χαμηλή άμυνα συγκριτικά με εκείνους που νιώθουν υγιείς.

 

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα