ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:55:54μ.μ.
23
Δεκεμβρίου

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα social media την περίοδο των γιορτών

Κατηγορία Ψυχολογία

Να αποφεύγουμε την πολύωρη ενασχόληση με τα social media την περίοδο των γιορτών συμβουλεύουν οι ειδικοί, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή μας.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης προειδοποιούν ότι το... πολύ facebook στις γιορτές και η παρακολούθηση των ιδανικών οικογενειακών στιγμών και των υπέροχων γιορτινών φωτογραφιών, είναι πιο πιθανό να μας προκαλέσει άσχημη διάθεση παρά να ενισχύσει το εορταστικό μας πνεύμα.

 

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα ζήλειας, ενώ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για εκείνους που απλά βλέπουν τα ποσταρίσματα των άλλων χωρίς να συνδέονται με κανένα και χωρίς να συνομιλούν με κάποιον στα social media.

 

Αναφέρουν επίσης ότι ο φθόνος και η επιδείνωση της διάθεσης από την παρακολούθηση των φωτογραφιών των άλλων και των ιστοριών που εκείνοι ποστάρουν στα social media δημιουργεί «μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις».

 

Από την άλλη μεριά επισημαίνουν ότι η πιο ενεργή συμμετοχή στο facebook και η συνομιλία με άλλους φαίνεται ότι αποτελεί μια πολύ πιο θετική εμπειρία συγκριτικά με την παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα