ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 2:15:12μ.μ.

banner468x60

13
Μαρτίου

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης

Κατηγορία Ψυχολογία

Η αγάπη δεν κάνει καλό μόνο στην ψυχική μας ισορροπία υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μπορεί να μας κάνει και πιο υγιείς. Τα οφέλη της αγάπης στην υγεία μας είναι πολλά και μάλιστα απολύτως μετρίσιμα όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Διαβάστε τι υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η αγάπη προσφέρει χρόνια

 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αγάπη και η καλοσύνη ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας μας π.χ. στην ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης. Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εκεί: η αγάπη και ο έρωτας συμβάλλουν στη μακροζωία. Ένας αληθινός σύντροφος μπορεί επομένως να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.

 

Τα οφέλη αυτά, μάλιστα, είναι μετρήσιμα αφού μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με εκείνες που ζούσαν σε μια «κακή» σχέση.

 

Η μητρική αγάπη προσφέρει αυτοπεποίθηση

 

Όσα μωρά μεγαλώνουν απολαμβάνοντας την αγάπη και τρυφερότητα της μητέρας τους, τις αγκαλιές, τα φιλιά ή τα τρυφερά λόγια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης αργότερα στην ενήλικη ζωή τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι και πιο πιθανό να αναπτύξουν μια καλή κοινωνική ζωή. Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από αμερικανική επιστημονική έρευνα.

 

Οι ερευνητές σε εργασία που παρουσίασαν στο «Journal of Epidemiology and Community Health», βασίστηκαν σε μια παλαιότερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960, και είχε ως αντικείμενο τη συναισθηματική αλληλεπίδραση άνω των 1.000 ζευγών μητέρων με τα οκτώ μηνών νήπια τους.

 

Η «ορμόνη της αγάπης» και πώς βοηθάει τη μνήμη

 

Η ορμόνη ωκυτοκίνη (ή αλλιώς ή ορμόνη της αγάπης) που συνδέεται με τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών, με τη μητρότητα αλλά και με τον οργασμό, είναι πολύ πιθανό να βοηθά και στην αναγνώριση οικείων προσώπων, σύμφωνα με πειράματα νευροεπιστημόνων στην Ελβετία.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκε η «ορμόνη της αγάπης» και οι οποίοι αναγνώρισαν πιο εύκολα φωτογραφίες προσώπων που είχαν δει προηγουμένως. Οι επιδόσεις τους, ωστόσο, στην αναγνώριση άψυχων αντικειμένων δεν παρουσίασαν κάποια βελτίωση. Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα