ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:36:43μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
19
Ιουνίου

Κατάθλιψη: Γιατί επιβραδύνει την ανάρρωση των ασθενών

Κατηγορία Ψυχολογία

Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των νοσοκομειακών ασθενών επιβραδύνοντας την ανάρρωσή τους.


Επισκόπηση 20 ερευνών για τα περιστατικά κατάθλιψης στα νοσοκομεία, διαπίστωσε ότι το 33% των ασθενών είχε συμπτώματα κατάθλιψης.


Οι ερευνητές ανάφεραν ότι οι ασθενείς με κατάθλιψη είναι λιγότερο πιθανό να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

 

Παρατηρείται επίσης συχνά το φαινόμενο να είναι ασυνεπείς στις τακτικές εξετάσεις και στα ραντεβού τους με τους γιατρούς μετά το εξιτήριο, κάτι που συνεπάγεται μακρύτερη νοσηλεία και αυξημένο κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με τον δρα Waguih William IsHak από το Ιατρικό Κέντρο «Κέδροι του Σινά», στο Λος Άντζελες, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εξέτασης για κατάθλιψη των ασθενών που νοσηλεύονται.


Οι ασθενείς εξετάζονται κατά την εισαγωγή τους για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η αρτηριακή πίεση, οι τιμές της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα, δεν γίνονται όμως εξετάσεις για κατάθλιψη.


Σύμφωνα με τον ερευνητή, η κατάθλιψη αποτελεί σημαντικό παράγοντα όσον αφορά την ανάρρωση των ασθενών και τα ευρήματα υποδεικνύουν την ανάγκη προγραμμάτων αξιολόγησης της ψυχικής ασθένειας, προκειμένου να βελτιωθούν οι χρόνοι ανάρρωσης στα νοσοκομεία.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Hospital Medicine.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα