ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 7:56:42μ.μ.

banner468x60

21
Σεπτεμβρίου

Κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο διαβήτη

Κατηγορία Ψυχολογία

Η σχέση της κατάθλιψης με τη διαταραχή στο μεταβολισμό της γλυκόζης και τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου, επιβεβαιώνεται από παλαιότερες έρευνες.

Οι επιστήμονες διαπιστώνουν τώρα ότι η κατάθλιψη στην αρχή της εγκυμοσύνης διπλασιάζει τον κίνδυνο διαβήτη της κύησης και αυτός αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης.

 

Ερευνητές του National Institutes of Health, ανακάλυψαν σημαντική αμφίδρομη σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και του διαβήτη στην εγκυμοσύνη, υποδεικνύοντας ότι οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις ασθενείς με κάποια από τις δυο παθήσεις

 

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 2.477 έγκυες μεταξύ 2009 και 2013. Οι γυναίκες αξιολογήθηκαν για κατάθλιψη στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης και παρακολουθήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι 162 που εμφάνισαν διαβήτη κύησης παρακολουθήθηκαν μέχρι και 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

 

Οι γυναίκες με κατάθλιψη στο πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο είχαν 1,72 περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη κύησης, κίνδυνος που ήταν ισχυρότερος στις γυναίκες οι οποίες δεν ήταν παχύσαρκες πριν την εγκυμοσύνη σε σχέση με αυτές που ήταν.

 

Ο κίνδυνος διαβήτη κύησης ήταν υψηλότερος σε γυναίκες με ισχυρά συμπτώματα κατάθλιψης σε κάποιο τρίμηνο.

 

Ο διαβήτης συνδέθηκε επίσης με κίνδυνο για επιλόχειο κατάθλιψη μεγαλύτερο κατά 4,62 φορές.

 

Αν και η έρευνα δεν δείχνει αιτιατή σχέση μεταξύ των δυο παθήσεων, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η κατάθλιψη και ο διαβήτης κύησης μπορεί ενδεχομένως να εμφανιστούν μαζί.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetologia.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα