ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:50:25π.μ.

banner468x60

17
Ιανουαρίου

Νέα έρευνα: Η κατάθλιψη είναι επικίνδυνη για την καρδιά όπως η παχυσαρκία

Κατηγορία Ψυχολογία

Η κατάθλιψη είναι σχεδόν εξίσου επικίνδυνη για την καρδιά με την παχυσαρκία και την υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Νέα ευρήματα από δεκαετή μελέτη δείχνουν πως η κατάθλιψη προκαλεί το 15% των καρδιακών ανακοπών, με την παχυσαρκία να ευθύνεται για το 21% και την υψηλή πίεση για το 8,4%.


Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα ευρήματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας αφού η κατάθλιψη επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

 

«Η κατάθλιψη είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα» τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Καθηγητής Karl-Heniz Ladwig του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Μονάχου «το ερώτημα τώρα είναι ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κατάθλιψη και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως ο καπνός, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, η παχυσαρκία ή η υπέρταση. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το κάθε ένα από αυτά».

 

Η ομάδα του Δρ Ladwig ανέλυσε στοιχεία από 3.428 άνδρες ασθενείς μεταξύ 45 και 74 ετών και για διάστημα δέκα χρόνων. Υπολόγισαν την επίδραση της κατάθλιψης στην καρδιά συγκρίνοντάς την με άλλους τέσσερις παράγοντες: την υψηλή πίεση, την υψηλή χοληστερίνη, το κάπνισμα και την παχυσαρκία.

 

Στη διάρκεια της μελέτης 557 άνθρωποι πέθαναν, οι 269 από καρδιακές παθήσεις.

 

Η έρευνα έδειξε πως η κατάθλιψη ήταν η βασική αιτία για το 15% αυτών των θανάτων.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα