×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Οκτωβρίου

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού μπαμπά

Κατηγορία Ψυχολογία

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να έχετε στο πλευρό σας καλό σύντροφο, που να είναι εξίσου καλός πατέρας για το παιδί σας. Άραγε ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός καλού μπαμπά;

Όσες ώρες και να δουλεύει, ακόμα κι αν είναι κακοδιάθετος, πάντα επιδιώκει να βρίσκει χρόνο για το παιδί του. Το παιδί είναι η πρώτη του προτεραιότητα, η ίδια η ζωή του και έτσι απολαμβάνει να είναι μαζί του.

 

Είναι δοτικός και στοργικός. Με άλλα λόγια, δε φοβάται να δείξει την τρυφερή του πλευρά στο παιδί και σε πολλές περιπτώσεις να «τσαλακώσει» το σοβαρό προφίλ για χάρη του μικρού του.

 

Φέρεται με σεβασμό στη σύντροφό του, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στο γιο του και δείχνοντας στην κόρη του πόσο αγαπάει το γυναικείο φύλο.

 

Είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Δεν τον ενδιαφέρει να βγει με τους φίλους του, αλλά θα προτιμήσει να βρίσκεται κατά το δυνατόν περισσότερο με τη σύντροφό του και τα παιδιά του. Φυσικά, είναι αφοσιωμένος κυρίως με την έννοια ότι δίνει τα πάντα για την οικογένεια σε όλα τα επίπεδα.

 

Βάζει τις ανάγκες του παιδιού πάνω από τις δικές του. Αυτό σημαίνει ότι, αν χρειαστεί, θα προτιμήσει να στερηθεί ο ίδιος πράγματα, παρά το παιδί του.

 

Τέλος, είναι άξιος εμπιστοσύνης και μπορείτε να βασιστείτε πάνω του. Είναι εργατικός, συγκροτημένος και εμπνέει ασφάλεια. Ακόμα όμως και σε πράγματα που αφορούν το παιδί και δεν τα γνωρίζει, θα δείξει προθυμία να τα μάθει για να σας ξεκουράσει και για να προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί.

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)