×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Μαρτίου

Πώς θα μπει μια τάξη στο δωμάτιο του παιδιού

Κατηγορία Ψυχολογία

Τα παιδιά φημίζονται για την ακαταστασία τους, αρχής γενομένης από το δωμάτιό τους. Παίζουν, ζωγραφίζουν και στο τέλος τα παρατάνε όλα όπως είναι, με αποτέλεσμα το δωμάτιό τους να είναι μονίμως άνω-κάτω και να πασχίζετε συνεχώς να βάλετε μια τάξη...

Το πρώτο και αυτονόητο που πρέπει να κάνετε είναι μια συζήτηση με το παιδί, στην οποία θα του εξηγήσετε ότι πρέπει να τακτοποιεί τα παιχνίδια του όταν τελειώνει και να μην επαναπαύεται, θεωρώντας δεδομένο ότι θα το κάνετε μονίμως εσείς.

 

Εξηγήστε του επίσης ότι δεν έχετε πρόβλημα να μαζεύετε εσείς το δωμάτιό του, αλλά ότι είναι σωστό και υγιές για την ανάπτυξή του να είναι τακτικό και υπεύθυνο.

 

Όταν διαπιστώσετε ότι είναι θετικό για μια νέα αρχή, θα ήταν χρήσιμο τις πρώτες φορές να το κάνετε μαζί για να του δείξετε τον τρόπο.

 

Ακόμα και διάθεση συνεργασίας να δείξει το παιδί σας, μη θεωρήσετε δεδομένο ότι θα τακτοποιεί ανελλιπώς το δωμάτιό του μόνο του. Αντιθέτως, θα υπάρξουν πολλές φορές που θα κληθείτε να βγάλετε άκρη με το...χάος!

 

Καλά τα έπιπλα του παιδικού δωματίου, όμως ακόμα πιο εύχρηστοι θα φανούν ορισμένοι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως κάποια κουτιά, στα οποία θα συμφωνήσετε με το παιδί τι θα πρέπει να βάζει μέσα όταν είναι να τακτοποιήσει.

 

Ξεφορτωθείτε όσα παιχνίδια δε χρειάζεται πλέον το παιδί, χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Σε πρώτη φάση λοιπόν βάλτε τα στο πατάρι ή την αποθήκη, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δε θα τα αναζητήσει και ακολούθως χαρίστε τα όπου επιλέξετε.

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)