ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:51:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
29
Νοεμβρίου

Πώς να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας μέσω του παιχνιδιού

Κατηγορία Ψυχολογία

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη να παρέχουν στα παιδιά ένα περιβάλλον που να ευνοεί τη δημιουργικότητα και να επιτρέπετε σε αυτή να ανθίσει.

Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δίνεται στο παιδί σας ένα πινέλο και χρώματα και το αφήνετε βγαίνοντας εσείς βόλτα με τις φίλες σας. Πρέπει να είστε δίπλα του για να το βοηθήσετε και να το εκπνεύσετε.

 

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές:


• Ελευθερία
Δώστε στα παιδιά σας χώρο για να ανακαλύψουν και να κάνουν λάθη, εποπτεύοντας και παρεμβαίνοντας μόνο όταν είναι απαραίτητο.


• Χρόνος
Για ένα μικρό παιδί, το παιχνίδι απαιτεί αρκετό χρόνο. Γιατί παίζοντας το παιδί σκέφτεται, φαντάζεται, ονειροπολεί και λερώνει τα πάντα στο διάβα του!


• Υλικά
Για τα βρέφη πρέπει να έχετε ασφαλή παιχνίδια, όπως είναι διάφορα κρεμαστά και κουδουνίστρες. Επίσης απαραίτητα είναι και τα μουσικά CD, ενώ χρήσιμα θα φανούν τα αντικείμενα οικιακής χρήσης όπως πλαστικά μπολ ή άδεια κουτιά. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι πρέπει να τους παρέχεται βιβλία, κούκλες, εργαλεία ζωγραφικής και κατασκευής.


• Ανεξαρτησία
Αποθηκεύστε τα πράγματα του παιδιού σας σε ένα μέρος που είναι άμεσα διαθέσιμο και ανεξάρτητα προσβάσιμο.


• Έμπνευση
Στο δημιουργικό παιχνιδόκοσμο του παιδιού, οι ενήλικες συμμετέχουν βοηθώντας. Τραγουδήστε, αφηγηθείτε ιστορίες, συζητήστε, εκφράστε την ευαρέσκειά σας και χειροκροτήστε. Μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά αναπτύσσουν ενσυναίσθηση για τους άλλους. Για παράδειγμα, ένα παιδί παίζει τον «βασιλιά» και διώχνει τον «πρίγκιπα» από το κάστρο, το παιδί φαντάζεται την τόσο μεγάλη δύναμη του βασιλιά, αλλά μπαίνει και στη θέση του πρίγκιπα για το πως αισθάνεται αυτός

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα