ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 7:20:32μ.μ.

banner468x60

05
Μαρτίου

Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία

Κατηγορία Ψυχολογία

Νέα βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα της ευεξίας και της ευτυχίας ενισχύονται σε προχωρημένη ηλικία. Ούτε στα 20 δηλαδή, ούτε στα 30, ούτε καν στα 40!

Σύμφωνα με την έρευνα στην ηλικία των 69 ετών (!) ο άνθρωπος αγγίζει την απόλυτη ευτυχία!

 

Και αυτό παρότι τη συγκεκριμένη δεκαετία της ζωής τους πολλοί άνθρωποι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μία χρόνια ασθένεια, όπως είναι ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αρθρίτιδα, ενώ παράλληλα, τους απασχολεί και το θέμα του θανάτου.

 

Η σχετική μελέτη διενεργήθηκε από το ερευνητικό τμήμα για την υγεία και την ηλικία του University College του Λονδίνου και είναι σημαντικό ότι έγινε σε βάθος χρόνου και σε μεγάλο αριθμό εθελοντών.

 

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 3.000 άτομα από την ημέρα της γέννησής τους τον Μάρτιο του 1946 μέχρι πρόσφατα και είχε στόχο να αναδείξει τις κοινές εμπειρίες που μας κάνουν ευτυχισμένους ανά ηλικία. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην ηλικία των 69 ετών φάνηκαν να είναι πιο ευτυχισμένοι καθώς περνούσαν στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 75 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα