ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 2:12:18π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
10
Ιουνίου

Τέσσερις τρόποι για να υποστηρίξετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που έχει καρκίνο

Κατηγορία Ψυχολογία

Ο καρκίνος παραμένει ακόμα είναι μία από τις πιο ισχυρές, θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο, αν και έχουν γίνει τεράστια άλματα, σε σημείο που οι περισσότερες μορφές καρκίνου αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία και οι ασθενείς επιβιώνουν για πολλά πολλά χρόνια.

Ο καρκίνος, ακόμα και ως λέξη, προκαλεί φόβο και οι ασθενείς αυτό το φόβο τον γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους.


Όσοι είναι δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά και η υποστήριξή τους, παίζει ρόλο, ακόμα και στην επιτυχία της θεραπείας.
Είναι σημαντικό να δείξετε την υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής, και εδώ είναι τρεις από τους καλύτερους τρόπους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ:


1. Βοηθήστε τους. Το αγαπημένο σας πρόσωπο θα χρειαστεί αρκετή βοήθεια ως ασθενής, τόσο στα πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. μεταφορά από και προς το νοσοκομείο, γραφειοκρατικές διαδικασίες, κ.λπ., όσο και στη φάση της θεραπείας, όπου εμφανίζεται έντονη κόπωση και πιθανόν παρενέργειες.
Ο ασθενής θα εξαρτάται από εσάς, αλλά όταν τους βοηθάτε μην τους συμπεριφέρεστε σαν μωρά και ούτε να τους φωνάζετε.
Αισθάνονται ήδη άσχημα από το γεγονός ότι δεν μπορούν να φροντίζουν τον εαυτό τους, όπως στο παρλεθόν.


2. Οι ασθενείς με καρκίνο είναι ενήμεροι για την ασθένειά τους με τρόπους που μπορεί να μην είναι καν σε θέση να φανταστεί κανείς και συχνά αισθάνονται φοβισμένοι.
Αποφεύγετε να μιλάτε για την ασθένειά τους μπροστά τους, εκτός αν ξεκινήσουν εκείνοι να μιλούν γι αυτό.
Δείξτε την υποστήριξη σας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όπως κάνατε πριν τη διάγνωση της ασθένειας.


3. Ακούστε τις ερωτήσεις τους, και αν δεν ξέρετε τις απαντήσεις, μπορείτε να τις σημειώνετε για να ρωτήσετε με την πρώτη ευκαιρία το γιατρό ή τον ψυχολόγο.
Να είστε καλός ακροατής, γιατί χρειάζεται να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι στη μάχη τους.
Μία καλή ιδέα είναι να φορέσετε τις καρφίτσες ή τα βραχιολάκια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό το μικρό αντικείμενο στα μάτια ενός ασθενούς συμβολίζει πολλά και ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους ότι έχουν την ικανότητα να παλέψουν τη νόσο, όπως εκατομμύρια άλλοι ασθενείς.


4. Μην ενδίδετε στα δικά σας αρνητικά συναισθήματα. Ο ασθενής χρειάζεται δίπλα του ένα ισχυρό στήριγμα και όχι κάποιον που θα κλαίει συνεχώς ή θα είναι μονίμως στενοχωρημένος και φοβισμένος.
Η διαχείριση των δικών σας συναισθημάτων θα βοηθήσει τον ασθενή να διαχειρίζεται και εκείνος τα δικά του συναισθήματα.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα