ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:50:58μ.μ.
17
Ιανουαρίου

Αφιέρωμα στο κυπριακό περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού ΔΙΟΡΑΜΑ στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα) αφιέρωμα στο διμηνιαίο κυπριακό περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού «ΔΙΟΡΑΜΑ».

Το διμηνιαίο περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού «Διόραμα», με έδρα τη Λευκωσία, διανύει τον 5ο χρόνο κυκλοφορίας και παρουσίας του στον χώρο της πνευματικής δημιουργίας με μόνο στόχο να προβάλλει τις αισθητικές παραμέτρους της κυπριακής κοινωνίας όπως αυτές διαφαίνονται μέσα από τα εικαστικά, θεατρικά, μουσικά, λογοτεχνικά και κάθε είδους καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το ευρύ φάσμα που καλύπτουν οι σελίδες του περιοδικού δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εντρυφήσει σε μια πλειάδα θεμάτων πολιτισμικού περιεχομένου και να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα πνευματικής κατάθεσης εκλεκτών συνεργατών. Υπηρετεί με συνέπεια και εύρωστο στοχασμό τις άπειρες μεταμορφώσεις της τέχνης, τις δυνατότητες του πνεύματος και την ανταύγεια του ωραίου. Εντοπίζει τους καλούς οιωνούς της σύγχρονης διανόησης και τους ενισχύει. Προβάλλει την αισθητική αποτύπωση των καλλιτεχνών, υποκλίνεται στους θεατρικούς δημιουργούς, αφουγκράζεται τις ευαίσθητες χορδές της μουσικής και απαθανατίζει το αληθινά ωραίο. Προβαίνει σε εκδόσεις και οργανώνει καλλιτεχνικά συμπόσια. Συνεργάτες του περιοδικού Κύπριοι και Ελλαδίτες δημιουργοί.

 

Θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, ο ποιητής, βιβλιογράφος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η Διδάκτωρ Φιλολογίας, Κριτικός βιβλίου, θεάτρου και μουσικής κ. Ανθούλα Δανιήλ.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αντιφώνηση του εκδότη, επιμελητή του περιοδικού κ. Ανδρέα Χατζηθωμά.

 

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

 

 

Διαβάστηκε 338 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα