Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Φεβρουαρίου

Διάλεξη Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Με τη διάλεξη του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Θ. Μάζη,

με θέμα «Οι παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο», συνεχίζεται την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 6:30 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα) ο 4ος κύκλος της «Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου».


Η Σειρά συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ), και πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας και γόνιμης σύμπραξης των τριών φορέων, με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κύπρο και την Ελλάδα. Στους συμμετέχοντες του 4ου κύκλου θα δοθούν, με το πέρας του, βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Στο πλαίσιο της διάλεξης εξετάζονται βασικά νομικά μεγέθη των Θαλασσίων Ζωνών και ερμηνεύονται, με το προβληθησόμενο χαρτογραφικό υλικό, η παράνομη τουρκική αντίληψη περί εφαρμογής του Δικαίου της Θαλάσσης. Εξηγείται επίσης η αποσταθεροποίηση η οποία προκαλείται, εάν οι απόψεις αυτές της Αγκύρας τύχουν ποτέ εφαρμογής, στην ΝΑ Μεσόγειο.

 

 


Ο δρ Ιωάννης Θ. Μάζης είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Ειδικεύεται στη γεωπολιτική ανάλυση και συγκεκριμένα, στη συστημική γεωπολιτική ανάλυση και σε ζητήματα Διεθνούς Ασφάλειας. Είναι Διευθυντής προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον, είναι Διευθυντής του επιστημονικού εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων επιστημονικών δημοσιεύσεων για τη διεθνή ασφάλεια, καθώς και για τις μορφές, τη δομή και τη λειτουργία του διεθνούς ισλαμιστικού κινήματος. Διδάσκει στις Σχολές Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι αφενός τα ζητήματα μεθοδολογίας στη γεωπολιτική ανάλυση και αφετέρου η προώθηση της έρευνας στο γεωπολιτικό σύστημα της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 454 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)