ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 4:51:57π.μ.
17
Ιανουαρίου

Διάλεξη με θέμα: Η Πριγκίπισσα Άννα της Κύπρου- Η Κύπρια Δούκισσα της Σαβοΐας

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, το Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, διοργανώνει τη διάλεξη με τίτλο: Η Πριγκίπισσα Άννα της Κύπρου. Η Κύπρια Δούκισσα της Σαβοΐας, της Μαίρης Αβρααμίδου-Πύργου.

Η Άννα, μια γυναίκα δυναμική, που σύμφωνα με τους ιστορικούς είναι η πιο όμορφη γυναίκα της εποχής της, είναι κόρη του βασιλιά Ιανού της Κύπρου και της Καρλόττας των Βουρβόνων. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών φεύγει από τηv Κύπρο για να παντρευτεί το γιο του Δούκα της Σαβοΐας. Ο σύζυγος της Louis, ένα όμορφο παλληκάρι, που την λατρεύει, προτιμά την ποίηση και τις τέχνες από τη διοίκηση του κράτους και αφήνει τη διακυβέρνηση της Σαβοΐας στην Άννα. Η Άννα αποκτά δεκαοκτώ παιδιά τα οποία παντρεύει με τους σημαντικότερους βασιλείς της Ευρώπης.

 

Η Μαίρη Αβρααµίδου-Πύργου είναι Σύμβουλος ∆ηµοσίων Σχέσεων, Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων και διοργανώτρια συνεδρίων. Το 1990 ιδρύει την εταιρεία PYRGOS CONGRESS και ΠΥΡΓΟΣ ∆ηµόσιες Σχέσεις και έκτοτε είναι Γενική ∆ιευθύντρια. Σπούδασε φυσιοθεραπεία στη Γλασκόβη και στη συνέχεια πήρε δίπλωμα γαλλικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας. Παρακολούθησε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μαθήματα Δημοσίων Σχέσεων στην Αγγλία και Ελβετία. Διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοσίων Σχέσεων Κύπρου και το 2017 ιδρύει την εταιρεία «Cyprus Association of lobbyists and public affairs professionals Limited».

 

Παράλληλα µε τις επαγγελματικές της δραστηριότητες ασχολείται με τα κοινά. Ιδρύει πολλούς Μη Κυβερνητικούς Συνδέσμους μεταξύ των οποίων τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια καθώς επίσης και το Ερευνητικό Κέντρο «ΦΗΜΟΝΟΗ» του οποίου είναι Πρόεδρος. Ασχολείται µε την κοινωνικό-ιστορική έρευνα. Έχει γράψει τα βιβλία Μητριαρχία Πατριαρχία, Η Κύπρια (3 τόμοι), The Cypriot Woman at a Glance, η Πριγκίπισσα Άννα της Κύπρου και H βία μέσα στην οικογένεια.

 

Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Σπίτι της Κύπρου

 

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 397 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα