Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Απριλίου

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Βιβλίου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 22 και 23 Απριλίου ένα εορταστικό φάσμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, την ανάγνωση και τους αναγνώστες στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2017.

Στις 22 Απριλίου θα στηθεί κατά μήκος της οδού Γούναρη μια γιορτή δρόμου από τις 11:00 - 23:00. Πρόκειται για ένα οργανικό σύνολο εκδηλώσεων με κύριο άξονα τρεις δημόσιες αναγνώσεις-επιτελέσεις που αντιστοιχούν σε κύριες λειτουργίες της ανάγνωσης (παραμυθία - ταξίδι/φαντασία - ανάταση/ τροφή για σκέψη). Τα κείμενα που θα αναγνωστούν αποτελούν κλασικές -και αναγνωρίσιμες- αναφορές, και έχουν συντεθεί συγκριτολογικά σε σύντομα διαλογικά επεισόδια. Συμμετέχουν ηθοποιοί, φοιτητές της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής  φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Μεταξύ των τριών αναγνωστικών επεισοδίων θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Ναυαρίνου η ομάδα χορού Flamenco Semilla, η ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (κλασικό ρεπερτόριο), ο Νίκος Δημηνάκης και οι μαθητές του (beatbox σε αερόφωνα), ο Andrian Barile σολίστας του bandoneon, οι Cozy Jazz Quartet, και τη βραδιά θα κλείσουν οι Cumbia Sudamerica (ethnic, jazz, crossover).  Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκτυλίσσονται παράλληλα διάφορες δράσεις και μικρά events στον πεζόδρομο, ο οποίος θα στολιστεί με ταμπλό και βιβλία.


Με τη δύση του ηλίου, τα κείμενα θα κατακλύσουν κυριολεκτικά την πλατεία, καθώς οι προσόψεις των γύρω κτιρίων θα μεταμορφωθούν για λίγο σε κινούμενα βιβλία, υπογραμμίζοντας τη μαγεία και τη μεταμορφωτική δράση της ανάγνωσης (θυμίζουμε και το σύνθημα "διαβάζω και αλλάζω"), καθώς θα προβληθεί ένα video art animation/installation φτιαγμένο ειδικά για την ημέρα από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Μπάμπη Βενετόπουλο και την ομάδα του. Παράλληλα, θα λειτουργήσει παιδική γωνιά στην πλατεία με δράσεις σχεδιασμένες ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες.
Στις 23 Απριλίου θα διοργανωθεί Μαραθώνιος Ανάγνωσης στην πλατεία της Ροτόντας.

Διαβάστηκε 151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)