ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:19:49π.μ.
19
Μαΐου

"Η βραδύτητα - Το βιβλίο των εικόνων": Συζήτηση στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και το Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 διοργανώνουν στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα συζήτηση με θέμα Η βραδύτητα/Το βιβλίο των εικόνων.

Στη συζήτηση συμμετέχουν η εικαστικός Δέσποινα Μεϊμάρογλου, ο ιστορικός Τέχνης, επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος, η εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου και η Μορφωτκός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου.
    

Η συζήτηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης déshabillé που συνοδεύει την ομότιτλη έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου στο Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας Μέντης-Μουσείο Μπενάκη.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα προβληθεί σε video η δράση  μετροφυλλήματος του βιβλίου με έμφαση στην έννοια της βραδύτητας.

 

Το βιβλίο των εικόνων μεγαλώνει το χρόνο της παρατήρησής μας σε όλα όσα προσπεράσαμε και σε αυτά που έρχονται. Βραδύνει το συμβάν και δίνει την ευκαιρία μιας ακόμη συνάντησης. Το βιβλίο αποτυπώνει το περιεχόμενο ενός βεστιαρίου και επιδιώκει να αναδείξει την ανεπισημότητα που διακρίνει το ένδυμα μέσα στην καθημερινή του χρήση καθώς και τη φροντίδα κατασκευής του, ίδια με εκείνη του έργου τέχνης.

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα