ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:54:57π.μ.
09
Μαρτίου

Ιδιάζουσα η ομιλία του Σωκράτη Μελισσαράτου στο Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» στου Ψυρρή, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε ομιλία υψηλού επιπέδου του Ποιητή και Δοκιμιογράφου, Σωκράτη Μελισσαράτου με θέμα : «Ο άνθρωπος ως έκφανση του σύμπαντος κόσμου».

Ο ομιλητής στην φιλοσοφικού επιστημονικού περιεχομένου ομιλία του μέσα από τις αναζητήσεις και τοποθετήσεις πολλών κορυφαίων φιλοσόφων και διανοητών υπογράμμισε ότι: « Το Θείο είναι συνυφασμένο με τον άνθρωπο, που προέρχεται από τη Φύση και είναι ο λόγος της, η σκέψη της, το πνεύμα της, η ακοή της και όλα τα συναισθήματα της, χαρά, πόνος, λύπη, ευδαιμονία, ηδονή, σωματική και πνευματική. Μέσω του ανθρώπινου όντος, που είναι Φύση(Ύλη) και πνεύμα ταυτόχρονα, η ίδια η Φύση-Κόσμος μιλάει για το νόημα της αγάπης, του πόνου, τη πράξη της καλοσύνης και την πράξη του κακού, την ταπεινοφροσύνη και την αλαζονεία, τη γενέτειρα της αρετής, τη γνώση».


Στη συνέχεια ο κ. Μελισσαράτος έκανε αναφορά στο μοντέλο του Σύμπαντος Κόσμου κατά τον Σπινόζα, αλλά και τον Erust Haekel και ανέφερε: « Το Σύμπαν-Κόσμος γι αυτούς τους δυο μεγάλους φιλοσόφους και διανοητές αποτελεί μια ολότητα, η οποία είναι άπειρη και αδιαχώριστη και περικλείει εντός της καθετί υπαρκτό και ανύπαρκτο, ορατό και αόρατο για τις αισθήσεις του ανθρώπου. Για τους ανωτέρω φιλοσόφους, αλλά και πολλούς άλλους ο κόσμος είναι άπειρος και δεν είναι μόνο Κόσμος, αλλά είναι και Θεός, ένας Θεός η πρωταρχή του κόσμου τέλειος και ως τέλειος ακατάλυτος».


Κλείνοντας την ομιλία του ο ποιητής κατέληξε: « Ο κόσμος και μαζί του ο άνθρωπος ζει τη δική του αιωνιότητα, βαδίζοντας μέσα στο Χώρο και το Χρόνο(Χωρόχρονο) του Απόλυτου Ένα. Ο άνθρωπος είναι Έλλογη εκδήλωσή του. Ήρθε και θα έρχεται μέσα από τον κόσμο και θα οδοιπορεί συνέχεια μέσα στο Απόλυτο-Άπειρο του Είναι και του πνεύματός του με οποιαδήποτε μορφή η Φύση του δώσει και όλες του οι ενέργειες θα γίνονται στο Χωρόχρονο».

ACAMELISA1

 

Ο ποιητής κ. Σωκράτης Μελισσαράτος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου " ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ" κ. Μαρία Χατζηνικολάου


Η ομιλία δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και εντυπωσίασε το κοινό, που ζήτησε από το Δ.Σ. του σωματείου να επαναληφθεί το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να επιχειρηθεί να απαντηθούν όλα τα κύρια ερωτήματα, που προέκυψαν από την ανάλυση του εκλεκτού ομιλητή και μέλος του σωματείου.

 

 

 


Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»
Αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων» κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα 18:00 έως 20:00
Δ/νση Παλλάδος 24-26, εντός στοάς – 2ος όροφος
Πλατεία Ψυρρή – Μετρό Μοναστηράκι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 74 45 42 και 6944 32 22 64
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 1615 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα