ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:13:05π.μ.
Η Δημιουργός και Γενική Διευθύντρια του McNews κυρία Μαρία Χατζηνικολάου Η Δημιουργός και Γενική Διευθύντρια του McNews κυρία Μαρία Χατζηνικολάου
30
Μαΐου

Σας ευχαριστούμε για την έμπρακτη αγάπη σας!

Κατηγορία Εκδηλώσεις

«Μέσα στη φούχτα της αγάπης χωράει το σύμπαν…» Με αυτό τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου από την Εαρινή Συμφωνία, ξεκίνησε την ομιλία της η δημιουργός και Γεν. Διευθύντρια του mcnews κα Μαρία Χατζηνικολάου,

ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους αλλά κυρίως όλους τους αναγνώστες του site, για την αγάπη τους κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

 

Σε ένα κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης, την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί συνέρευσαν για να απολαύσουν την τρίωρη εορταστική εκδήλωση. Το mcnews, παρά το σύντομο διάστημα λειτουργίας του, έχει καθιερωθεί πλέον ως ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού. Αυτό έλαβε υπόψη του το ΔΣ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και απένειμε τιμητικό δίπλωμα στην δημιουργό του mcnews κα Μαρία Χατζηνικολάου, για την πολύχρονη προσφορά της στα Γράμματα, στις Τέχνες και στον Πολιτισμό.

 

JNV 6854 Copy

    Η Δημιουργός και Γενική Διευθύντρια του McNews κυρία Μαρία Χατζηνικολάου
και ο πολυγραφότατος Συγγραφέας κύριος Πότης Κατράκης.

 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος του Alpha και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Νίκος Ταβουλάρης, τ.Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, συγγραφέας λογοτέχνης.

 

Βασικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Θεόδωρος Καρζής, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που μίλησε για την μετατροπή του έντυπου λόγου σε ηλεκτρονικό και η Μαρία Χατζηνικολάου που μίλησε για την ευεργετική δύναμη της ποιοτικής λογοτεχνίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε την απέραντη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στις σελίδες μας τα σπουδαία έργα πάμπολλων δημιουργών. Τεράστιες προσωπικότητες που η κάθε μια με την πένα της, έχουν αφήσει κείμενα αξέχαστα , παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό μας. Κείμενα που διαβάζονται και θα διαβάζονται με μια ανάσα. Κείμενα που διαπαιδαγωγούν καλύτερους ανθρώπους και διδάσκουν το αναγνωστικό κοινό εντός και εκτός Ελλάδος. Τα μαγικά μονοπάτια της λογοτεχνίας καταλήγουν σε δρόμους, βελτιώνουν την ύπαρξη, εξελίσσουν την ημιμάθεια, βρίσκουν κλειδιά για λύσεις. Αναμφίβολα, φωτίζουν τα σκοτάδια του κόσμου, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε πιο ασφαλείς και επικοινωνιακές καταστάσεις».

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, όπου πρώτη τιμήθηκε η ποιήτρια Μίνα Μπουλέκου με το «Βραβείο Υψηλότερης Επισκεψιμότητας στην Αρθρογραφία» για το άρθρο «Η Θέση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Γίγνεσθαι».

 

Εν συνεχεία ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστα Καρούσου με το «Βραβείο Υψηλότερης Επισκεψιμότητας στην Ποίηση» για το ποίημα «Ωδή Πρώτη».

 

NFL 3735

       Η Δημοσιογράφος του Alpha και Ποιήτρια κυρία Κλέλια Χαρίση, η Δημιουργός και
Γενική Διευθύντρια 
του McNews κυρία Μαρία Χατζηνικολάου
και η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Φιλίνη.

 

Ακόμη βραβεύτηκε ο συγγραφέας Άθως Χατζηματθαίου με το «Βραβείο Υψηλότερης Επισκεψιμότητας στην Πεζογραφία» για το μυθιστόρημα «Πικρή Σοκολάτα».

 

Τα βραβευμένα έργα απήγγειλαν με μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Ελένη Φιλίνη και Σίσσυ Καπετάνου.

 

Οι φωνές των Ζαχαρία Καρούνη, Μαριλιάνας Ρηγοπούλου και Αλεξάνδρας Κόνιακ ομόρφυναν τη βραδιά ,ενώ στο πιάνο τις καταπληκτικές μελωδίες έπαιξαν οι μουσικοί Νεοκλής Νεοφυτίδης και Χρίστος Σερενές.

 

Εκτός προγράμματος, η γνωστή καλλιτέχνης Κρινιώ Νικολάου έπαιξε πιάνο και τραγούδησε.


Το mcnews βράβευσε τον πολυγραφότατο συγγραφέα κ. Πότη Κατράκη με το «Βραβείο Προσφοράς στα Γράμματα και τις Τέχνες». Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκδώσει 294 λογοτεχνικά βιβλία και 30 από αυτά έχουν μεταφρασθεί σε ξένες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ρωσικά και τα κινεζικά.

 

Επίσης τιμήθηκαν με το «Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς» για την αμέριστη υποστήριξή τους στο mcnews οι: Νίκος Ταβουλάρης, τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Τζούλια Πουλημενάκου, ποιήτρια, Μίνα Μπουλέκου, ποιήτρια και Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου, συγγραφέας-υψίφωνος-μουσικός.

 

Ακολούθησε και καταχειροκροτήθηκε η σημαντική θεατρική σύνθεση των μεγάλων έργων του Νίκου Καζαντζάκη «Δε φοβάμαι, δεν ελπίζω, είμαι», από τους ηθοποιούς Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν.

 

Τα έσοδα από τα βιβλία και τους πίνακες ζωγραφικής που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑ.Σ.ΠΑ.

 

Η Μαρία Χατζηνικολάου, μιλώντας στο www.nstv.gr, εξήγησε πως κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το mcnews πέτυχε το στόχο του βγαίνοντας εκτός Ελλάδας και φτάνοντας σε 40 χώρες του κόσμου με κοινό από όλες τις ηλικίες.

 

Η Κλέλια Χαρίση τόνισε τη σημασία ύπαρξης προτάσεων που στηρίζουν νέους καλλιτέχνες, γιατί «εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να στηρίξει και να σώσει ανθρώπινες ψυχές και ζωές αυτό είναι οι τέχνες».

 

 

Η Ελένη Φιλίνη ευχήθηκε στο mcnews και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην εκδήλωση, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχουν κανάλια που στηρίζουν την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

O Μάριος Ιορδάνου ευχήθηκε και αυτός στη Μαρία Χατζηνικολάου και αναφέρθηκε στην παράσταση, απόσπασμα της οποίας παρουσίασε στην εκδήλωση, εκφράζοντας τη χαρά του που μπόρεσε να το κάνει στο χώρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης, η πολυβραβευμένη ποιήτρια, πρόσφατα και με το Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου της Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας Αλέξανδρος Κακαβάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» Νικόλαος Μανούσης και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Λεοντή

 

 

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση πατώντας εδω.

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 5302 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα