ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:30:49π.μ.
23
Δεκεμβρίου

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στην Αθήνα, παρουσία ιδρυτικών στελεχών, νέων μελών και φίλων του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή και μπαζάρ βιβλίου του σωματείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων».

«Δεν θα βρέξει ποτέ τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε να έχουμε περισσότερα τριαντάφυλλα, πρέπει να φυτέψουμε περισσότερες τριανταφυλλιές.»
                                                                                                                                                                                         George Eliot

 

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και δοκιμαζόμαστε καθημερινά και ενώ οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας προσπαθούν να επιβιώσουν, λίγοι είναι αυτοί που έχουν τη θέληση και το σθένος, να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χατζηνικολάου, η οποία αποφάσισε παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες να φυτέψει τις δικές της τριανταφυλλιές για να ανθίσουν οι τέχνες και να γεμίσει χρώματα και ευωδίες η μουντή μας καθημερινότητα.

 ACACC4

Μαρία Χατζηνικολάου-Ιωάννης Τσώλης

 

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» ιδρύθηκε μόλις στις αρχές του Νοέμβρη, αλλά παρά τις όποιες δυσκολίες, τα ιδρυτικά μέλη και η Πρόεδρος του, κατάφεραν να οργανώσουν με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ βιβλίου του σωματείου. Μέλη και φίλοι του σωματείου τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή, που είχε σκοπό το Πολιτιστικό Σωματείο να ενισχυθεί οικονομικά έτσι ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη οικονομική άνεση για να μπορέσει να καλύψει τρέχουσες ανάγκες και να επιτύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, καθώς και την ανάδειξη κορυφαίων προσωπικοτήτων και του έργου τους από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας και των εικαστικών.

ACACC5 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Ιδρύτριας και Προέδρου του ΔΣ κυρίας Μαρίας Χατζηνικολάου που ανέφερε: « Όλοι οι Πολιτιστικοί φορείς της χώρας μας οφείλουν να συνεργαστούν και πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται απέναντι στην πολιτισμική και κοινωνική αλλοτρίωση που κάποιοι καλλιεργούν. Μόνο με πίστη στις πολιτιστικές αξίες, στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, θα κρατήσουμε όρθια την εθνική μας συνείδηση και θα φωτίσουμε το δρόμο στις επόμενες γενιές. Για τα μέλη του ΔΣ, καθώς και για μένα προσωπικά, είναι ευτυχής συγκυρία ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που πιστεύουν στους στόχους μας και μας εμπιστεύονται για το μέλλον. Μας δίνετε δύναμη για τη συνέχεια. Το ευχαριστώ σε όλους σας, είναι λίγο».

ACACC6Νίκος Ταβουλάρης-Μαρία Χατζηνικολάου 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση κειμένων από τους κυρίους Νίκο Ταβουλάρη (Ποιητής-Πεζογράφος-Δοκιμιογράφος), Κώστα Ευαγγελάτο( Ζωγράφος-Λογοτέχνης-Θεωρητικός Τέχνης), Βασίλειο Αράπη (Καλλιτέχνης-Ερευνητής και Δρ. στη Φιλοσοφία των Επιστημών), Ιωάννη Τσώλη (Συγγραφέας-Ποιητής) και τις κυρίες Βασιλική Ντούζου-Χατζηνικολάου (Ιατρός-Ποιήτρια) και Σίσσυ Καπετάνου(Φιλόλογος –Ηθοποιός).

 

Στο τέλος της εκδήλωσης τα ιδρυτικά στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία για να αποθανατίσουν αυτή την πρώτη μα και τόσο σημαντική εκδήλωση.
Ακολούθησε το μπαζαρ βιβλίων τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά των Εκδοτικών Οίκων ΟΣΤΡΙΑ και ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ. Επιπλέον μέρος των βιβλίων που διατέθηκαν αποτελούνταν από προσφορές των: Πότη Κατράκη, Γιώργο Σταυράκη, Δημήτριο Δεσποτάκη, Κώστα Ευαγγελάτο, Ιωάννη Καραλιά, Τζούλια Πουλημενάκου, Κατερίνα Αναστασοπούλου και Κωνσταντίνα Γελαδάκη.

 ACACC2

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα και τις ευχές των μελών και των φίλων του πολιτισμού για καλή, δημιουργική χρονιά και επιτυχίες του Σωματείου.

 

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και ενώ οι συνάνθρωποι μας προσπαθούν να επιβιώσουν, πολλοί ίσως το θεωρήσουν περιττή πολυτέλεια να ασχολείται κάποιος, με τόσο ζήλο, όπως η κ. Μαρία Χατζηνικολάου να συμβάλλει στην προώθηση του πολιτισμού μας, αλλά όπως είπε και ο Όσκαρ Ουάιλντ « Η τέχνη είναι η πνευματική διαμαρτυρία μας, είναι μια θαρραλέα απόπειρα να υποδείξει κανείς στη ζωή το σωστό δρόμο».

 20161219 181221

Μαρία Χατζηνικολάου-Κώστας Ευαγγελάτος

 

Η επόμενη εκδήλωση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου του 2017  και ώρα 18.00  όπου τα Ιδρυτικά Μέλη και όλοι οι φίλοι του Πολιτιστικού Σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» θα κόψουν την βασιλόπιτα.


Αναμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη εκδήλωση του σωματείου για το 2017 και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το φλουρί της βασιλόπιτας έχει ήδη πέσει στον Ελληνικό πολιτισμό και τις τέχνες.

 

Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»

Αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων» κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα 18:00 έως 20:00
Δ/νση Παλλάδος 24-26, εντός στοάς – 2ος όροφος
Πλατεία Ψυρρή – Μετρό Μοναστηράκι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 74 45 42 και 6944 32 22 64
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ACACC1

 

Επιμέλεια: Σοφία Αγγελίδου

Διαβάστηκε 612 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα