ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:56:06μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Μαρτίου

TEDxUniversityoftheAegean: Ο κόσμος τελικά είναι όπως είναι ή όπως τον βλέπουμε;

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μας καλεί για ακόμη μία φορά στη Σύρο και στον ιστορικό χώρο του Θεάτρου Απόλλων, για να παρακολουθήσουμε το 3ο TEDxUniversityoftheAegean!

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο κόσμος; Πως ο κάθε ένας από εμάς δημιουργεί έναν διαφορετικό κόσμο όπου βάσει των ερεθισμάτων που δέχεται και των επιλογών του, χαράζει την δική του, μοναδική, πορεία μέσα στο σύμπαν; Η κριτική σκέψη είναι η σημαντική ειδοποιός διαφορά που κινεί τους ανθρώπους σε διαφορετικά μονοπάτια.



Το TEDxUniversityoftheAegean επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 18 Μαρτίου 2017, στο Θέατρο “Απόλλων”, για να μας κάνει να αναρωτηθούμε: ο κόσμος τελικά είναι όπως είναι ή όπως τον βλέπουμε.



Το φετινό θέμα, εξερευνά έννοιες που όλους μας κάνουν να αναρωτιόμαστε και παρατηρεί, πως διαφορετικά στοιχεία ενός κόσμου αλληλεπιδρούν και επηρεάζονται, εστιάζοντας στις μικρές και μεγάλες αντιθέσεις, στην εξέλιξη, αλλά και στον ρόλο του ανθρώπου σε αυτές, ως μονάδα αλλά και ως σύνολο.



Του παράγοντες αυτούς θα αναλύσουν 10 ομιλητές από διαφορετικούς χώρους που θα μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική τους ματιά τον όρο “COSMOS”.



Στο περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου “Απόλλων” αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης θα πραγματοποιηθούν 2 εκθέσεις μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή διαδραστικά και βιωματικά με το θέμα. Ενώ 2 performers θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση.



Στόχος του φετινού TEDxUniveristyoftheAegean, είναι μέσω της διάδοσης ιδεών που αξίζει να ακουστούν να μηδενιστεί η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για αυτό το λόγο στις 18 Μαρτίου, στη Χίο, τη Σάμο αλλά και για πρώτη φορά τη Ρόδο, το συνέδριο θα προβληθεί μέσω livestreaming, όπου σε συνδυασμό με σχετικά workshops η εμπειρία του TEDxUniversityoftheAegean θα μπορέσει να ταξιδέψει από τη Σύρο και να έρθει σε επαφή και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου.



Όμως, κανένας από αυτούς τους στόχους δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και την βοήθεια συμφοιτητών από τα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου με όραμα για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για δημιουργία.



Το 3ο TEDxUniversityoftheAegean, κάνει την επανεμφάνισή του στη Σύρο, στις 18 Μαρτίου 2017, με θέμα “COSMOS”.

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 269 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα