ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:48:20μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Μαΐου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του «Αναγνώστη»

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», οι τελικές λίστες του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο αναγνώστης» για τα λογοτεχνικά βραβεία του 2013. Η πλούσια παραγωγή, οι πρωτότυπες καλλιτεχνικές συλλήψεις και η εμφάνιση μιας νέας, δυναμικής γενιάς ποιητών και πεζογράφων ήταν, σύμφωνα, με τους εκπροσώπους του περιοδικού, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού 2013.

Όπως είπαν από την πλευρά της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Αριστοτέλης Σαϊνης, η περσινή χρονιά ήταν πλούσια τόσο ως προς τις θεματικές επιλογές όσο και ως προς τις μορφικές αναζητήσεις, άλλοτε «εγχέοντας στοιχεία της παράδοσης σε προωθημένα αφηγηματικά σχήματα ή ποιητικές συλλήψεις, άλλοτε αντλώντας από τον μύθο και την Ιστορία, άλλοτε ρίχνοντας μια ανελέητη ματιά στη σύγχρονη κοινωνική συνθήκη και άλλοτε αναδιφώντας σε χώρους εσωτερικούς».

 

Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι της κριτικής επιτροπής του περιοδικού, «φέτος δεν μπήκαν ηλικιακά όρια στις κατηγορίες ( στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων συγκαταλέχθηκαν και συγγραφείς άνω των πενήντα ετών) ούτε τηρήθηκε αυστηρά ο κανόνας της μη προδημοσίευσης (ιδίως στις συλλογές διηγημάτων ή στις φιλολογικές μελέτες)».

 

Η ανακοίνωση και η τελετή της απονομής των λογοτεχνικών βραβείων του «Αναγνώστη» θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Πηγή:star.gr

Διαβάστηκε 449 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα