ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:07:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Φεβρουαρίου

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης σας προσκαλεί την Τετάρτη,

111antallaktiki10 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημαρχείο της πόλης μας, για να γνωρίσετε από κοντά τη νέα μας Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και σας προτείνει να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο που θέλετε να «ανταλλάξετε» με κάποιο άλλο που δεν έχετε διαβάσει!

 

Τη Βιβλιοθήκη δώρισε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στον «Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου», ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του για τη διάδοση του βιβλίου και την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης.

 

Η ιδέα κι ο σχεδιασμός της ανήκει στους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου καιΕλευθέριο Αμπατζή. Η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Κηφισιά και αντιμετωπίστηκε αρχικά με απορία & επιφύλαξη από τον κόσμο, καθώς δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη φιλοσοφία της: Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι, είναι ανοιχτή ολόκληρο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είναι διαθέσιμη σε κάθε αναγνώστη. Το μόνο που έχεις να κάνεις «Ανοίγεις το ράφι, παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο που έχεις ήδη διαβάσει και θα ήθελες να χαρίσεις κι έφυγες!».

 

Η λειτουργία της, δηλαδή, βασίζεται αποκλειστικά στην έννοια του μοιράσματος.Διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας συγκινεί και θέλουμε να το προσφέρουμε και σε άλλους.

 

Με τις Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες τα βιβλία υπάρχουν παντού για όλους κι αν τα ελευθερώσουμε, ταξιδεύουν -όπως περιέγραψε ο Μισέλ Τουρνιέ- σαν πουλιά, όχι από δέντρο σε δέντρο, αλλά από αναγνώστη σε αναγνώστη, κι από χέρι σε χέρι, για να βρουν το λόγο ύπαρξής τους, να διαβαστούν!

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Δήμος Ηλιούπολης, Σοφ. Βενιζέλου & Πρωτόπαππα, Τ.Κ. 16310, Ηλιούπολη

 

Ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 6.30 μ.μ.

 

Πληροφορίες: www.politismos-ilioupoli.gr

 

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα