ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:48:02π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
17
Νοεμβρίου

Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Αρίστος και Σάσα, Ο μαύρος γάτος και η λευκή σκυλίτσα του Διονύση Μαζίτσο.

aristos kai sasaΟ Αρίστος ήταν ένας αδέσποτος γάτος που γεννήθηκε μέσα σε μια σπασμένη λεκάνη γεμάτη πατσαβούρες, από μια μαύρη γάτα που την βαρέθηκε ο ιδιοκτήτης της και την πέταξε στον δρόμο.


Ο ίδιος, μαύρος και αυτός σαν κατράμι, είχε συνηθίσει την αλήτικη ζωή του... Αυτή την στιγμή μάλιστα, που είχε μπροστά του ένα ολόκληρο ψαροκόκαλο με ένα μικρό κομμάτι ψαχνό πάνω του, πίστευε ότι είχε ό,τι επιθυμούσε! Όμως ο πήχης των επιθυμιών του γρήγορα έμελλε ν’ ανέβει πολύ ψηλά...

 

Υπάρχουν φορές που τα πλούτη ή η φτώχεια, το χρώμα και η φυλή δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο όταν πρόκειται για αγνά αισθήματα αγάπης!



Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Δημήτρης Σταδάς ή eltonto, γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 1ο Τεχνικό Λύκειο Φιλαδελφείας και το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης. Από το 2001 εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι μεγάλες αγάπες της ζωής του είναι η συγγραφή, το θέατρο και η ζωγραφική.


Από τα χρόνια του δημοτικού ακόμα ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής με δασκάλα την ηθοποιό και σκηνοθέτη Αναστασία Μπασά. | Το 1991 βραβεύτηκε από την εφημερίδα «Τα νέα» για την συμμετοχή του στην συγγραφική ομάδα της παιδικής εφημερίδας «Μαίρη Πόπινς». 

 

Το 1994 τελείωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο. Την ίδια χρονιά βραβεύεται για τα ζωγραφικά του έργα σε σχολικό διαγωνισμό. Την ίδια χρονιά, μετά από συμμετοχή του στην ερασιτεχνική θεατρική παράσταση «Ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του ήρθε η ιδέα να γράψει το θεατρικό «Το φάντασμα».

 

Το 2001 σκιτσάρει μια σειρά γελοιογραφιών σχετική με το χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο που ακολούθησε, και αργότερα την ίδια χρονιά συνεργάζεται με το περιοδικό «ΕΝΝΕΑΔΑ» ως σκιτσογράφος.

 

To 2000-2001 και το 2003 παρακολουθεί σεμινάρια θεάτρου στην δραματική σχολή «ΙΑΣΜΟΣ».

 

 Το 2003 αφού ξαναέγραψε «Το φάντασμα» με καινούριες σκηνές, βραβεύτηκε με έπαινο στον 22ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο «Δημήτρης Σταδάς».

 

To 2005 Γίνεται μέλος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος. Το 2004 με 2007 συμμετείχε ενεργά σε διάφορους πανελλαδικούς και μη, ζωγραφικούς και συγγραφικούς διαγωνισμούς.

 

Από το 2005 έως το 2010 έχει δουλέψει ως Ανιματέρ, (Διασκεδαστής), σε διάφορες εκδηλώσεις.  To 2011 και 2012 συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς σεναρίων ταινιών μικρού μήκους και γίνεται μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "O AΠΕΛΛΗΣ".

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 125 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα