ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:15:12μ.μ.
26
Οκτωβρίου

«…  Αι Αθήναι επί Μπαϊρακτάρη  έγιναν πόλις εύνοµος, πόλις ήσυχος, πόλις πολιτισµένη.

bairΕις ολίγας εβδοµάδας αφωπλίσθη όλος ο πληθυσµός. Μύτες υποδηµάτων και αφέλειαι κεφαλών κουτσαβάκηδων και µόρτηδων εκόπησαν. Αρειµάνιοι µορφαί µετεβλήθησαν εις αθώα ερίφια. Οι άνεργοι εξηναγκάσθησαν να δουλέψουν. Οι λωποδύται εµπαρκαρίσθησαν εις αγύριστον ταξείδι. Τα χασισοποτεία εκλείσθησαν και οι επαίται εξηφανίσθησαν. Εις τας ταβέρνας έπινον κρασί και δεν έχυναν αίµα. Ο αριθµός και το γόητρον των θρασύδειλων παλικαράδων που άλλοτε εδέσποζον και είχον  το στρατηγείον των εις την πλατείαν Ψυρρή, ηλαττώθη µεγάλως και κατήντησαν κωµικοί τύποι, τελείως εξουθενωθέντες υπό την βαρείαν παλάµην  του Μπαϊρακτάρη, της οποίας πρέπει να στηθή µίαν ηµέραν ιδιαίτερος ανδριάς εις την πλατείαν των ηρώων...»  

                        
(άρθρο της εφηµ. Σκριπ)
 
Ο δηµοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης γεννήθηκε στο ακριτικό χωριό Κοµνηνά Ξάνθης. Τελείωσε το Γυµνάσιο Σταυρουπόλεως, σπούδασε στην Πάντειο και τη Νοµική και παρακολούθησε σεµινάρια δηµοσιογραφίας στην Αθήνα και στις ΗΠΑ. Τιµήθηκε µε έπαινο από την Ακαδηµία Αθηνών και µε βραβεία από την «Εστία» Νέας Σµύρνης και τη Γερµανική Ραδιοφωνία «Ντόιτσε Βέλε», για διάφορες εργασίες του.

 

Εργάσθηκε ως ρεπόρτερ (ελεύθερο, δικαστικό και πολιτικό) σε πολλές αθηναϊκές εφηµερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθµούς, στον τηλεοπτικό σταθµό «Mega Channel» και ως ανταποκριτής σε µεγάλες εφηµερίδες της επαρχίας και ελληνικές στη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει άλλα έξι ιστορικά και πολιτικά βιβλία. Ένα από αυτά, «Το έγκληµα στου Χαροκόπου», έγινε Best Seller.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ | Δ.Α.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε. | Λ. ΚΑΤΣΩΝΗ 271 & Γ. Παπανδρέου| 13562 Αγ.Ανάργυροι | Τ (+30) 2102693800-4 | F (+30 )2102693805-7 | E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | W www.e-agyra.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα