ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Οκτωμβρίου 2020 - 6:06:08μ.μ.

banner468x60

14
Απριλίου

Cogito Mortis: Από τον θάνατο του Υποκειμένου στο Υποκείμενο του Θανάτου - Δημήτρης Σδρόλιας

Κυκόφορεί από τις εκδόσεις ΝΗΣΟΣ, το φιλοσοφικό σύγγραμμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΔΡΟΛΙΑ, βασισμένο στη διδακτορική του διατριβή: Cogito Mortis: Από τον θάνατο του Υποκειμένου στο Υποκείμενο του Θανάτου, για το Άνοιγμα στο "μετα-αποδομικό Παράδειγμα", στις στάχτες του "Αναρχοκαπιταλισμού".

dimitrsΤο μανιφέστο του "μετα-μεταμοντερνισμού" στην Τέχνη, την Επιστήμη, τη Φιλοσοφία, και την Ψυχανάλυση.

 

Ο Δημήτρης Σδρόλιας είναι διδάκτορας Φιλοσοφίας και Ψυχανάλυσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε σπουδές ψυχολογίας (πρωτεύσας απόφοιτος, Υποτροφία ΙΚΥ), μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία (Υποτροφία ΙΚΥ), και σπουδές φιλοσοφίας (πρωτεύσας απόφοιτος). Η διατριβή του με τίτλο Cogito Mortis: Από τον Θάνατο του Υποκειμένου στο Υποκείμενο του Θανάτου ερευνά το Πέρασμα στο μετα-μεταμοντερνικό Παράδειγμα της Σκέψης, ανοιγοντας την ψυχανάλυση, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την επιστήμη στον 21ο αιώνα. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και σολιστικό πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στην Ανώτατη Σχολή Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης, ενώ ιδιωτεύει ως αναλυτής έχοντας αναλυθεί σε κλασικά φροϋδικά και μετέπειτα σε λακανικά συμφραζόμενα.


Γράφει θέατρο, ποίηση και πεζά (ελληνικά, αγγλικά). Η ποιητική του σύνθεση Χρονοσωμα από τις εκδόσεις Κέδρος συμπεριλήφθηκε στις βραχείες λίστες του Αναγνώστη για το έτος 2014 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενοι-Ποίηση, ενώ η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ τον παρουσίασε στο ευρύ κοινό συνομιλώντας με το Χρονοσωμα με σπαράγματα από όλο της το έργο σε ένα για πρώτη φορά συντελούμενο, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει», υβριδικό, ποιητικό πείραμα. Το ποίημά του «Πλαστική Κούκλα Μιλάει» έχει μελοποιηθεί για Σοπράνο και πέντε όργανα από τον Ιωάννη Παπαδόπουλο και παρουσιάστηκε στην αίθουσα Fanny-Hensel Saal της Ανώτατης Σχολής Μουσικών Τεχνών του Αμβούργου. Τα βραβευμένα (από τον Διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) θεατρικά του έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Οδός Πανός» με τίτλο Θόρυβος: Έργα 2009-2016, ενώ ο Θόρυβος παρουσιάστηκε από την Bijoux de Kant στο Θέατρο Τέχνης τον Οκτώβριο του 2014.

Διαβάστηκε 316 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα