ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 25 Οκτωμβρίου 2020 - 11:26:44π.μ.

banner468x60

15
Μαΐου

Διψάμε για ιστορίες - Θανάσης Καλογερόπουλος

"Επιτέλους, τι ενδιαφέρον βρίσκετε στους μύθους και τις ιστορίες του παππού σας;" προκάλεσε τα παιδιά ο Χάρης.

dipsame gia istories 9789604578689 200 1239314"Αρέσουν στα παιδιά, γιατί ίσως προτιμούν με απλό τρόπο, μέσα από τη δράση των κεντρικών προσώπων των ιστοριών, να μαθαίνουν πώς να ν'αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται", βιάστηκε ν' απαντήσει η Μαίρη, η γυναίκα του. Και συνέχισε :"Παράλληλα, τα βασικά πρόσωπα σε αρκετες διηγήσεις ζουν όμορφες συναισθηματικές καταστάσεις,στις οποίες αβίαστα συμμετέχουν τα παιδιά. Οι καταστάσεις μάλιστα αυτές υποβάλλουν στην ψυχή τους την απλή και βαθύτατη αίσθηση που έχουμε όλοι μέσα μας για την αξία της εντιμότητας και τη δύναμη της καλοσύνης."


"Ναι, αλλά νομίζω πως τα ωραία μηνύματα και οι πολλές νουθεσίες δε βοηθάνε. Έχουμε μπουχτίσει από τα μεγάλα λόγια" είπε η Ελπίδα, για να πειράξει τα παιδιά.


"Ασφαλώς, τα λόγια δεν μπορούν να πετύχουν τα πάντα", ασφαλώς είπε η κόρη της η Έλανα. "Και σίγουρα, τα πολλά λόγια γίνονται συχνά βαρετά. Τα λόγια όμως του παππού δεν είναι απλά ένα σύνολο από γράμματα βαλμένα στη σειρά. Είναι εκείνα που φέρνουν μπροστά στα μάτια μας τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι στη ζωή. Είναι οι ιδέες που δίνουν τροφή στα όνειρά μας και δυναμώνουν τις ελπίδες μας να τα πραγματοποιήσουμε."

Διαβάστηκε 133 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα