ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:49:49π.μ.
09
Μαρτίου

Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ - Συλλογικό

Ο τόμος αποτελεί γέννημα των δύο Θερινών Πανεπιστημίων «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, του Γραφείου Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

gutenΣτο πρόγραμμα συμμετείχε επίσης η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

 

Το βιβλίο, που εντάσσεται στη Γλωσσολογική Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Gutenberg και σχεδιάστηκε καλλιτεχνικά από τον κ. Γιάννη Μαμάη, περιλαμβάνει κείμενα για τη διδασκαλία και τις χρήσεις της ελληνικής γλώσσας σε σύγχρονα (δια/πολυπολιτισμικά) περιβάλλοντα, ενώ στο δεύτερο μέρος του δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της ελληνικής γλώσσας με την επικοινωνία, από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα.

 

Στην έκδοση έχουν ενσωματωθεί άρθρα για την εξουσία, την οικονομική κρίση και τις απεικονίσεις τους στα σύγχρονα ΜΜΕ. Σε αυτή συμμετέχουν καθηγητές από Ελληνικά ΑΕΙ καθώς και από τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Rio De Janeiro.

Διαβάστηκε 212 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα