ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 2:57:43μ.μ.
30
Ιουλίου

Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα - Πάνος Τσίρος

Το Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα αποτελείται από οκτώ σύντομα διηγήματα. Οι ήρωές τους μοναχικοί, τσακισμένοι, τσαλακωμένοι, παιδιά-θαύματα, ξεχασμένοι πατεράδες, δάσκαλοι της επαρχίας, κακές πεθερές, ένα αγόρι που κάθεται στην άκρη της ταράτσας κι ονειρεύεται να πετάξει στην αγκαλιά της αγαπημένης του.

9789608104761 200 1183169Κριτικές

...Ασχέτως με το ποια διηγήματα προτιμά ο καθένας, είναι προφανές ότι ο Τσίρος χειρίζεται εξαιρετικά το κωμικό και μάλλον κάπως του ξεφεύγει το δραματικό στοιχείο. Αυτό δεν αναιρεί όμως την αίσθηση που αποκομίζει κανείς συνολικά από τη συλλογή : ότι ο Τσίρος προσέρχεται σαν έτοιμος από καιρό στην πεζογραφία, προβληματισμένος ως προς τις δυνατότητες της ρεαλιστικής αναπαράστασης, την οποία μπολιάζει γόνιμα με στοιχεία του φανταστικού, με γλώσσα δουλεμένη και επεξεργασμένες αφηγηματικές τεχνικές. Μια αξιόλογη και ολοκληρωμένη προσπάθεια.


Καθημερινή


Βιογραφία συγγραφέα: Τσίρος Πάνος

Ο Πάνος Τσίρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εν συνεχεία, στην Αγγλία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία, ασχολούμενος με το Tractatus Logico-Phillosophicus του Ludwig Wittgenstein. Εργάζεται, επί σειρά ετών, στη μέση εκπαίδευση.

 

Το 2007 κυκλοφόρησε απ' τις εκδόσεις Γαβριηλίδη η συλλογή διηγημάτων "Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα".

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα