ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:29:25π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Ιουνίου

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο Για πάντα στη θάλασσα της Αναστασίας Λιβανού.

LIVANOU1922. Η οικογένεια του μεγαλέμπορου Κιοπέογλου εγκαταλείπει τη Σμύρνη που καίγεται και καταφεύγει στη Χίο. Η Ίριδα, η μικρότερη κόρη του, γεννιέται μέσα στη βάρκα που μεταφέρει την εγκυμονούσα μητέρα της στο ακριτικό νησί. Στη Χίο η οικογένεια ξαναστήνει τη ζωή της και φτιάχνει εκ νέου τεράστια περιουσία.


Μεγαλώνοντας η Ίριδα αγαπάει τη θάλασσα όσο τίποτε άλλο. Χάρη στην ανατροφή που παίρνει από τον προοδευτικό πατέρα της, εξελίσσεται σε μια σπουδαία πιανίστρια και σε μια χειραφετημένη γυναίκα που δε διστάζει να εκφράσει τα πιστεύω και τις επιθυμίες της. Αγωνίζεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά της ακόμα και όταν η στάση της τη φέρνει αντιμέτωπη με τα ήθη που επικρατούν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη.


Η Ίριδα γεύτηκε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και γύρισε όλο τον κόσμο. Γνώρισε τον μεγάλο έρωτα, που όμως έσβησε πρόωρα. Βίωσε τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πολυτάραχο 20ό αιώνα, όμως κατάφερνε κάθε φορά να αναδύεται από τα ναυάγια της ζωής της, δίνοντας δύναμη και σε όσους βρίσκονταν γύρω της.


Η Αναστασία Λιβανού έχει ελληνική καταγωγή από τον πατέρα της και γαλλική από τη μητέρα της. Έχει ζήσει και στις δύο χώρες. Τελείωσε τη Νομική στην Γκρενόμπλ και έκανε master στο διεθνές μάνατζμεντ στις Η.Π.Α. Ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την εξαγωγή ελληνικών κρασιών σε πολλές χώρες. Το Για πάντα στη θάλασσα είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα.

Πηγή:culturenow.gr

Διαβάστηκε 336 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα