Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Μαΐου

Καφές με ζάχαρη - Μάρω Λεονάρδου

Κι αν μια σύγχρονη μάγισσα έλυνε τα προβλήματα όλου του κόσμου; Κι αν με λίγη ζάχαρη στον καφέ η ζωή μας γινόταν πιο γλυκιά; Τι θα συνέβαινε άραγε αν η απάντηση σε όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες των ανθρώπων ήταν «Ναι, γίνεται»;

kafes m zaxari marwΤο όνομά της είναι Πλουμίνα-Ζαΐρα Ζωγραφιά. Μαζί με κάποιους από τους ήρωες του Σιγά, ρε φίλε, με έναν διευθυντή ορχήστρας που σκέφτεται με νότες, έναν διάσημο συγγραφέα και μια ασήμαντη φιλόλογο προχωρά στα δύσβατα μονοπάτια του έρωτα και της ζωής, ανακαλύπτοντας τη χαμένη μαγεία των συναισθημάτων και της ανθρώπινης ύπαρξης.


Βιογραφία συγγραφέα: Λεονάρδου Μάρω

Η Μάρω Λεονάρδου είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1965. Η καριέρα της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1984 στο εξωτερικό δελτίο της εφημερίδας "Μεσημβρινή", όπου και παρέμεινε έως το 1990. Συνεχίστηκε με την εισαγωγή της ιδιωτικής τηλεόρασης στη ζωή μας, κι έτσι επί είκοσι χρόνια, μέχρι το 2011, εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης διεθνών ειδήσεων, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών, για μία δεκαετία στον ΑΝΤΕΝΝΑ (1990-2000) και άλλη μία στο MEGA (2000-2011). Τα ραδιοφωνικά πειράματα έγιναν στην ΕΡΑ 1 (1988-1990), στον FLASH (2009-2011) και στον REAL FM (2011-...).

 

Aπό το 2008 έως σήμερα συνεργάζεται με την κυριακάτικη εφημερίδα "Real News". Αν δεν είχε ακολουθήσει καριέρα δημοσιογράφου θα ήταν καθηγήτρια γαλλικών, αφού το 1987 πήρε πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας από τη Φιλοσοφική Αθηνών. Έχει συμμετάσχει επαγγελματικά ως μπαλαρίνα σε παραστάσεις (Δον Κιχώτης, Ωραία Κοιμωμένη, Κοπέλλια) του Μπαλέτου Αθηνών (Ντε Πιάν-Μέτσης), στο Ηρώδειο, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Ρεξ και στη Λυρική Σκηνή, από το 1977 έως το 1983. Ερασιτεχνικό ήταν το πέρασμα στο πιάνο από το Ωδείο Αθηνών, όπου τη δεκαετία του ’80 ήταν μαθήτρια του Μενέλαου Παλλάντιου, στην αρμονία και το σολφέζ. Έχει τρία παιδιά και ένα εγγόνι. Μιλά, γράφει και καταλαβαίνει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Προσπαθεί να μάθει ρώσικα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, λατρεύει το μπαλέτο, τα βιβλία, τα ταξίδια και τα όνειρα.

Διαβάστηκε 247 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)