ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 5:28:47μ.μ.

banner468x60

17
Ιουνίου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κίχλη η νέα ποιητική συλλογή του Χρίστου Παπαγεωργίου με τον τίτλο Κρύβε λόγια.

AKRIVEΟ Ποιητής και κριτικός Χρίστος Παπαγεωργίου (Βόλος 1954) με την παρούσα, ενάτη στη σειρά, ποιητική συλλογή διερευνά την ώσμωση ρεαλιστικών και υπερρεαλιστικών στοιχείων, σ’ ένα ποιητικό σώμα το όποιο δέχεται αλλεπάλληλες ανατροπές.


Τη συλλογή χαρακτηρίζει επίσης ἡ ποικιλία των θεμάτων η μοναξιά, το υπαρξιακό κενό, ὁ έρωτας μέσα απὸ τη φθορά της καθημερινότητας, ο θάνατος, οι ματαιώσεις της ζωής , ἡ σχέση μας με την κοινωνική πραγματικότητα είναι τα περισσότερο προβεβλημένα θέματα – και ἡ εναλλαγή εκφραστικών τρόπων, με το σκωπτικό στοιχείο και το χιούμορ να δίνουν τον τόνο σε αρκετά ποιήματα .


Η συλλογή Κρύβε λόγια αποτελείται απὸ τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα δραματοποιούνται βιώματα κοινά σ όλους· στη δεύτερη, το ποιητικό παιχνίδι και οι λογικὲς και γλωσσικὲς ανατροπὲς κυριαρχούν, ενω στην τρίτη η συνεχής εναλλαγή «σοβαρών» και «ελαφρών» θεμάτων προσδίδει στα ποιήματα μια τονική ποικιλία.

Πηγή:culturenow.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα